Inici 9 Actualitat 9 L’activitat d’IMA Contigo suposa una activitat il·legal de venda a distància de medicaments, segons l’Aemps

L’activitat d’IMA Contigo suposa una activitat il·legal de venda a distància de medicaments, segons l’Aemps

4 nov., 2022 | Actualitat, Notes de premsa, El Semàfor del soci, Empresarials, FEFAC, AFB, AFET, AFELL, AGFE, FEFAC Actua, Reflexions de Junta

La Direcció General d’Ordenació i Regulació Sanitària de la Generalitat de Catalunya ens ha fet arribar aquesta tarda una carta sobre la legalitat dels serveis que ofereix l’empresa IMA Contigo.

En aquesta carta informa que, el passat 24 d’octubre, l’Aemps va resoldre el recurs potestatiu de reposició que l’empresa IMA Contigo va presentar contra la Resolució de la Direcció de l’Aemps, per la qual es requeria la interrupció i/o retirada del servei de la societat de la informació. Aquest consisteix en una intermediació en la venda a distància de medicaments a través de lloc web i la seva aplicació per a dispositius mòbils.

En l’esmentada resolució, es menciona que, tot i que l’aplicació mòbil hagi estat eliminada, el lloc web ofereix un servei que suposa una intermediació en el procés de venda/dispensació emprant mitjans diferents dels permesos en la norma.

En conseqüència, estableix que el servei prestat pel lloc web d’IMA Contigo suposa una activitat il·legal d’intermediació de venda a distància de medicaments, vulnerant el previst en el Reial Decret 870/2013, de 8 de novembre.

Per aquest motiu, tal com s’explica des de la Direcció General d’Ordenació i Regulació Sanitària, el requeriment d’interrupció i/o retirada del servei de la societat de la informació consistent en una intermediació en la venda a distància de medicaments a través del lloc web i la seva aplicació per a dispositius mòbils és ferma en via administrativa, sens perjudici de la interposició de recurs en via contenciós administratiu per l’interessat.

Posicionament de la FEFAC

Des de l’empresarial creiem que la importància d’aquesta resolució de l’Aemps és que no és només pel col·lectiu i l’empresa, sinó que incideix en totes aquelles organitzacions públiques o privades que difonguin, contribueixin o s’impliquin en aquesta, perquè ja coneixen de forma oficial que el procés administratiu ha acabat i que, com s’indica a la carta de Salut, la via és la del contenciós administratiu. És a dir, recórrer partint d’un possible defecte durant el procés administratiu de la resolució o valoració del recurs interposat per IMA Contigo.

Seguirem informant.

2 Comments
  1. Bona tarda,
    Malgrat els esforços que esteu fent i que cal agraïr, IMA segueix publicitant-se a les xarxes.Pel que fa a la meva zona, ja s’ estan introduint.No només porten els medicaments preparats d’us oral, si no que també porten bolquers i termolàvils, insulines en erl cas que jo conec.Cal també apuntar que la medicació preparada que ofereixen és per un mes i és conegut q

  2. Volia dir que els protocols de SPD admeten medicació per dues setmanes, o sia, que també estan fóra de la norma.Salutacions,

Submit a Comment