Inici 9 Empresarials 9 FEFAC 9 Infermeria inicia una campanya contra el farmacèutic comunitari

Infermeria inicia una campanya contra el farmacèutic comunitari

14 nov., 2018 | FEFAC, AFB, AFET, AFELL, AGFE, Política sanitària, Professió, Sanitària

La Taula de la Professió Infermera, integrada pel Consell General d’Infermeria (CGE) i el Sindicat d’Infermeria SATSE han iniciat aquesta setmana una nova campanya contra el professional farmacèutic a través d’un fulletó de 4 pàgines, del qual es distribuiran inicialment més de 100.000 exemplars en els centres de salut primària de sis autonomies: Madrid, Comunitat Valenciana, Múrcia, País Basc, Catalunya i Galícia.

A la primera pàgina apareixen dos farmacèutics, un darrere del taulell amb un cartell “Oferta 3×2” i un altre fent una prova de glucosa a un senyor pensant en els calés que guanyarà.

El missatge és el següent: “La atención sanitaria no es un negocio”.

Les pàgines centrals del fulletó expliquen que la “farmàcia comunitària és una privatització encoberta de la Sanitat Pública”, afirmant que l’objectiu de la farmàcia comunitària és el “lucre” i que els farmacèutics “pretenen cobrar per realitzar atenció sanitària a pacients, sense estar capacitats ni habilitats”.

També asseguren que la farmàcia comunitària “no té suport legal”, incidint en què els farmacèutics són experts en medicaments, "no en assistència sanitària" i que la llei no recolza aquest tipus d’intervencions, donat que suposa "un risc per a la salut dels ciutadans”.

Al fulletó diuen que "les farmàcies són l’únic monopoli que queda a Espanya” i que venen “tota classe de productes, molts d’ells no són medicaments i molts altres no tenen evidència científica”.

Els infermers animen al pacient a anar al centre de salut i consultar amb els infermers i infermeres.

La darrera pàgina del fulletó, amb un símbol d’alerta, assegura que "l’únic interès de la infermeria, igual que el dels metges, és oferir una atenció sanitària de qualitat i en les millors condicions possibles dins del Sistema Públic de Salut, sense que això suposi una despesa addicional".

I conclouen: “Per les infermeres i metges, la salut no és un negoci”.

Opinió de la farmàcia espanyola

La farmàcia espanyola ha expressat la seva opinió davant aquestes acusacions, a través del Consell General de Col·legis Oficials de Farmacèutics. FEFE s’ha sumat també a la denúncia i des de l’Associació d’Empresaris de Farmàcia de Madrid (Adefarma) han mostrat el seu suport als professionals farmacèutics.

La Federació d’Associacions de Farmàcies de Catalunya (FEFAC) emetrà aviat un comunicat que podrà consultar-se en la secció de “Notes de premsa” de la web de FEFAC recollint les valoracions de l’empresarial al respecte.

Font: Correo Farmacéutico

 

1 Comment
  1. Entenc que elles treballaran gratis, doncs.