Quan caduca? Quant dura el certificat? Quins països el demanen?

El Parlament Europeu va aprovar la setmana passada la pròrroga de l’ús del certificat COVID digital de la UE a proposta de la Comissió Europea. Així, es mantindrà un any més, fins al 30 de juny de 2023. El motiu de la Comissió Europa és que el virus de la Covid-19 continua actiu. A més, de moment, no és possible determinar l’impacte d’un possible augment de les infeccions durant el segon semestre de 2022, ni de l’aparició de noves variants.

Recordem que si hem rebut les dues dosis de la vacuna més la dosis de record no tindrem cap problema a l’hora de viatjar. No obstant això, si només hem rebut dues dosis, només podrem disposar del passaport durant nou mesos. Si no estem vacunats tindrem dues opcions: certificat de recuperació del nostre centre de salut (amb sis mesos de duració) o fer-nos una prova.

A Europa

Des que la situació epidemiològica ha millorat en la majoria de països europeus, molts d’ells ja no sol·liciten el certificat COVID per a viatjar. Entre aquesta llista destaquen el Regne Unit, Suècia, Lituània, República Txeca, Eslovènia, Suïssa, Noruega, Irlanda, Islàndia, Hongria, Grècia, Bulgària, Luxemburg, Estònia, Letònia, Polònia, Eslovàquia, Romania, Finlàndia i Dinamarca.

A Europa, encara hi ha països que sí que ho sol·liciten. En aquest grup de països europeus, es troben Portugal, França, Alemanya, Itàlia i Àustria.

Fora d’Europa

Fora d’Europa, hi ha països que sol·liciten el certificat. Un d’ells és els Estats Units. Per entrar és imprescindible presentar el passaport de vacunació amb pauta completa, així com un test d’antígens o prova PCR amb resultat negatiu.

També succeeix el mateix en altres països com el Canadà o el Marroc, on també s’exigeix el document i la prova negativa. Uns altres com el Brasil, per exemple, només sol·liciten a les persones vacunades el certificat de vacunació amb pauta completa. Tot i això, els viatgers exempts de vacunació han de presentar obligatòriament una prova PCR negativa.

A Catalunya, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha dit que demanarà al Govern que sol·liciti la retirada del certificat per a viatjar. També va anunciar que s’està estudiant la possibilitat d’una quarta dosis de la vacuna contra la Covid-19 per persones de més de 80 anys.

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
Amb la col·laboració de
CaixaBank