Inici 9 Actualitat 9 Nou informe de la FIP sobre el paper del farmacèutic en el tractament del dolor musculoesquelètic

Nou informe de la FIP sobre el paper del farmacèutic en el tractament del dolor musculoesquelètic

1 febr., 2024 | Actualitat, Empresarials, FEFAC, AFB, AFET, AFELL, AGFE, Informes, FEFAC Actua

El text destaca el paper crític dels farmacèutics comunitaris en la gestió integral del dolor musculoesquelètic

El tractament del dolor musculoesquelètic en les farmàcies comunitàries s’explora en un informe de la FIP. La junta, que va reunir farmacèutics comunitaris, experts en polítiques i investigadors, ha discutit els enfocaments farmacològics (analgèsics, antiinflamatoris no esteroides i relaxants musculars) i no farmacològics (dispositius de teràpia premuda de curta durada i teràpia de calor i fred) per a l’alleujament dels símptomes en pacients amb dolors musculars i articulars. L’informe comparteix punts de vista sobre les barreres, la capacitació i els recursos necessaris perquè els farmacèutics guiïn l’autocura d’aquest tipus de dolor.

El text destaca el paper crític dels farmacèutics comunitaris en la gestió integral del dolor musculoesquelètic . S’esmenta que el dolor d’esquena és comuna en totes les edats, relacionant-se sovint amb estils de vida sedentaris i activitats prolongades, com l’ús de computadores. Els farmacèutics poden oferir informació sobre la gestió i pronòstic del dolor, capacitant als pacients en canvis d’estil de vida i millorant l’adherència als tractaments.

El dolor musculoesquelètic abasta condicions agudes i cròniques, associades amb esdeveniments com a caigudes, esquinços i lesions esportives (agudes) o amb malalties específiques com a artrosis, artritis o fibromiàlgia. Se subratlla la importància dels farmacèutics per educar sobre el maneig del pes, tècniques posturals i altres enfocaments no farmacològics per a millorar el benestar musculoesquelètic.

El maneig d’aquest dolor implica enfocaments farmacològics (analgèsics, antiinflamatoris, relaxants musculars) i no farmacològics, incloent-hi teràpies tèrmiques. Malgrat els beneficis de la teràpia tèrmica, es destaca la falta d’educació i suport que limita la capacitat dels farmacèutics per a recomanar-la. Les barreres inclouen la falta de capacitació especialitzada, vies de referència adequades i col·laboració interprofessional.

Es proposen iniciatives com la formació integral, guies clíniques, habilitats de comunicació, recursos d’assessorament i estudis de casos per a fer costat als farmacèutics. L’aprenentatge continu i mantenir-se informat sobre avanços són essencials, igual que un entorn de suport per a la col·laboració i l’intercanvi de coneixements.

Font: FIP

0 Comments

Submit a Comment