El termini mitjà de pagament de les empreses de l’IBEX està en 169 dies, triplicant el límit que marca la Llei, segons la PMcM

La Plataforma Multisectorial contra la Morositat (PMcM) ha realitzat un estudi dels balanços del sector no financer de l’IBEX 35 i la resta del mercat. Ha estat realitzat a partir de les dades publicades per la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

La revisió de la PMcM detecta que les companyies van liquidar les seves factures en 169 dies, gairebé el triple del termini permès (60 dies).

El president de la PMcM, Antoni Cañete, denúncia que moltes grans empreses incompleixen la llei i no es fa res sobre aquest tema. “Els grups polítics haurien de deixar ben clar que la lluita antimorosidad serà una prioritat en el pròxim mandat, convertint-se en una de les primeres propostes que es posin en marxa”, afegeix Cañete.

La morositat de les companyies representa més de 60.000 milions d’euros

Els balanços de la CNMV posen de manifest que la morositat de les companyies és de 60.409 milions d’euros. Així, en 2018 es va apreciar una certa millora del -7% en el termini mitjà de pagament de les empreses no financeres de l’IBEX, que van disminuir en 13 dies el temps de liquidacions respecte al mateix període de 2017 i van passar de 182 en 2017 als 169 l’any passat. També es va registrar una millora del -8% en el termini mitjà de cobrament.

“Una millora testimonial”

Per a Cañete, aquesta millora és “testimonial”, ja que els terminis disten molt dels 60 dies establerts legalment. Per tant, “La situació milloraria amb la implantació d’un règim sancionador que multés a les empreses moroses, una eina de gran utilitat que en països com Regne Unit el posaran en marxa en breu”, explica Cañete.

Seguir l’exemple de Regne Unit

En la seva opinió, “Espanya necessita seguir ja l’exemple de Regne Unit”. I ha recordat als grups parlamentaris la necessitat que quan es formi Govern “s’agiliti” el tràmit en el Congrés de la Proposició de Llei de Reforç de Lluita contra la Morositat i el conseqüent règim sancionador.

Font d’informació: PMcM

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
La farmàcia, el cor del barri
Amb la col·laboració de
CaixaBank