Des de la FEFAC us recomanem estar alerta si us truquen per realitzar una inspecció

Farmàcies sòcies ens han informat avui, dia 12 d’abril, d’una trucada sospitosa en referència a un intent d’accés a la seva farmàcia amb motivació falsa i objectiu desconeguts, probablement estafa o robatori

La farmàcia ha rebut una trucada d’un senyor amb accent estranger que demana pel titular i pregunta com es diu. El treballador respon que en aquell moment el titular no hi és i li facilita el nom. El senyor es presenta com a Alejandro Hernández, coordinador del col·legi de farmacèutics, i anuncia que la farmàcia rebrà l’endemà una inspecció sanitària en la qual serà requerida la documentació següent:

  • Llicència d’apertura sanitària
  • Llicència d’impacte ambiental
  • Llicència d’inspecció higiènica

Tot seguit, li diu al treballador que anoti un número d’autorització i un número de confirmació de pagament per import de 2.400 euros que el titular de la farmàcia va abonar durant el dia d’ahir. Immediatament després diu que esperi un segon, perquè en aquell moment està parlant amb el titular de la farmàcia per l’altre telèfon, que suposadament li està donant instruccions pel treballador.

El treballador diu que té molts pacients per atendre i penja. El treballador truca immediatament al titular, que confirma que no estava parlant amb cap Alejandro en aquell moment i que no ha realitzat cap pagament el dia anterior.

La FEFAC ha contrastat el nom i càrrec del titular amb els col·legis de farmacèutics, que han confirmat que no hi ha cap treballador amb aquestes dades, ni tampoc realitzant aquestes suposades inspeccions sanitàries a les farmàcies.

Desconeixem la finalitat d’aquestes trucades per intentar accedir a les farmàcies amb motivació falsa. En tot cas, des de l’empresarial us informem de la situació i us recomanem estar alerta davant aquest tipus de trucades.

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
La farmàcia, el cor del barri
Amb la col·laboració de
CaixaBank