El BOE publica avui el Reial Decret-llei 34/2020 de mesures urgents de suport a la solvència empresarial i al sector energètic, i en matèria tributària, aprovat ahir pel Govern de l’Estat.

Tal com vam anunciar, aquesta norma estableix l’aplicació d’un IVA del 4% de manera temporal (fins el 31 de desembre de 2021) als lliuraments, importacions i adquisicions intracomunitàries de mascaretes quirúrgiques d’un sol ús.

Aquesta disposició entrarà en vigor demà dijous dia 19 de novembre.

Repercussió de l’aplicació del nou tipus d’IVA

Pel que fa a la repercussió de l’aplicació del nou tipus d’IVA del 4%, feta la consulta als nostres assessors tributaris, ens informen del següent:

Per a les farmàcies, i en el cas de mascaretes adquirides a un IVA del 21% + 5,2% de recàrrec d’equivalència, això suposaria haver-les adquirit a un major cost i, per tant, una pèrdua directa de marge en la venda .

En cas d’una societat de parafarmàcia o una farmàcia que tributi per IVA, a l’hora de realitzar declaracions d’IVA, la diferència entre l’IVA del 21% en la compra i el 4% en la venda es compensaria en la mateixa declaració de l’IVA.

Tanmateix, la recomanació seria treure un inventari (a PVP) just abans d’aplicar el canvi en programa del tipus del 21 al 4%, a fi de tenir quantificada la incidència de pèrdua en el marge.

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de la FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Creadors del projecte
Frena el sol, frena el lupus
Amb la col·laboració de
CaixaBank