Durant la trobada de professionals sanitaris, la consellera de salut va presentar un diagnòstic del sistema sanitari, elaborat pel Departament, per posar-se a treballar conjuntament amb el sector per definir els reptes de futur durant el pròxim any. “Ara és el moment dels professionals”, va subratllar la titular de Salut.

Principals reptes de salut

Pel Departament, els quatre principals reptes de la salut del futur a Catalunya son la infermeria, l’atenció primària, el territori, i la coordinació entre la planificació sanitària i universitària.

  1. Pel que fa a la infermeria, es vol apropar la ràtio d’infermeres als estàndards europeus. Actualment la ràtio a Catalunya està per sobre de la de l’Estat espanyol amb un 6,09, però per sota de la mitjana de l’OCDE, que arriba a 9. En aquest sentit, també es vol millorar l’especialitat de la infermeria perquè un 92% d’infermeres no tenen reconeguda una especialitat.
  2. A l’àmbit de l’atenció primària, l’objectiu serà fer més atractiva l’especialitat de medicina comunitària i familiar i, a la vegada, afavorir que més facultatius optin per dedicar-se a l’atenció primària.
  3. El tercer repte serà establir mesures per garantir la distribució equitativa de professionals arreu del territori.
  4. Treballar conjuntament amb les universitats per tal de coordinar la seva planificació amb les necessitats assistencials.

La consellera ha emmarcat aquest diagnòstic inicial en la necessitat “inajornable” d’assumir el repte de reorientar la planificació professional a les necessitats dels nous models assistencials que estan emergint. Vergés ha remarcat que aquest diagnòstic està obert i que s’anirà enriquint, precisant i consensuant en diverses etapes, en un calendari d’un any aproximadament, i a través de diferents grups de treball que funcionaran de forma coordinada.

 

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
La farmàcia, el cor del barri
Amb la col·laboració de
CaixaBank