La PMcM espera que la tramitació del règim sancionador que multa a les empreses moroses pugui ser desbloquejada

La Plataforma Multisectorial contra la Morositat (PMcM) celebra la nova formació de Govern i espera que “pugui desbloquejar-se la tramitació del règim sancionador que multa a les empreses moroses i protegeix al més feble”, assenyala el seu president, Antoni Cañete.

En la seva opinió, “com tots els partits polítics han realitzat declaracions de suport a la millora de la morositat i a un règim sancionador, ara és el moment de passar de les promeses als fets, perquè la nostra economia i les nostres empreses no poden esperar més; ens consta que els terminis de pagament han començat a empitjorar, fent-se la seva implementació més necessària que mai”.

Una realitat efectiva

“Des de la PMcM esperem que tant el nou Govern de coalició progressista com els partits de l’oposició facin que en aquesta nova legislatura la lluita contra la morositat sigui una realitat efectiva. Per a això l’únic camí és donar-li continuïtat en el Congrés al tràmit de la Proposició de Llei de Reforç de Lluita contra la Morositat, que va aprovar el Ple de la Cambra per unanimitat fa dos anys”, sol·licita Cañete.

Mesures antimorositat

Aquesta normativa contempla mesures antimorositat: promoció de codis de bones pràctiques i implantació d’un sistema arbitral de morositat i un règim sancionador, que multarà a les empreses moroses.

Tots els punts clau d’aquesta Llei es troben en les recomanacions que ja va realitzar la Comissió Europea per a lluitar en els estats membres contra la lacra morositat, que és especialment greu a Espanya, segons les seves anàlisis més recents.

Cañete recorda que després de la conformació del nou Executiu, “el règim sancionador hauria d’entrar en vigor en el primer paquet de mesures que aprovi l’actual ministra d’Economia en funcions, Nadia Calviño, compromís que la mateixa ministra va adoptar a la fi de 2019 amb les organitzacions del sector de cara a l’inici de la pròxima legislatura”.

“La PMcM es posa a la disposició del nou Govern per a assessorar-lo en matèria de morositat, tal com l’entitat ha fet des dels seus orígens a tots els nivells”, recorda Cañete.

Font d’informació: PMcM

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
La farmàcia, el cor del barri
Amb la col·laboració de
CaixaBank