Inici 9 Actualitat 9 La PMcM en contra de l’ajornament de la votació sobre les esmenes al nou Reglament contra la Morositat

La PMcM en contra de l’ajornament de la votació sobre les esmenes al nou Reglament contra la Morositat

26 febr., 2024 | Actualitat, Recull de premsa, Empresarials, FEFAC, AFB, AFET, AFELL, AGFE

Alguns grups polítics han forçat aquest ajornament, que farà que la nova normativa entri, gairebé al límit, en l’últim plenari del Parlament Europeu, abans de la dissolució de la legislatura

Divendres passat es va ajornar la votació prevista, per a aquest mateix dia, en la Comissió IMCO del Parlament Europeu sobre les esmenes al nou Reglament Europeu contra la Morositat en les relacions comercials. La Plataforma Multisectorial contra la Morositat (PMcM) assenyala que, alguns grups polítics han forçat la decisió d’ajornar el debat fins al pròxim 21 de març. 

Ens trobem davant un abús de poder de les grans corporacions i organitzacions contra les pimes i autònoms europeus, amb el beneplàcit i la passivitat dels nostres polítics. Aquests últims han decidit posar-se del costat i no fer costat als més febles” ha manifestat Antoni Cañete, president de la PMcM. Cañete ha advertit que l’entitat no cessarà en la seva lluita fins a veure suprimides aquestes “dues mesures enganyoses, que afectaran negativament milions d’autònoms i pimes en tota Europa. Els grups que més sofreixen la xacra de la morositat”.

Encara queden diverses setmanes per davant i des de la PMcM es mostren disposats a traslladar els seus advertiments als organismes europeus i als europarlamentaris implicats en el procés. Sostenen que la possibilitat de pactar entre les parts, en aquest cas, no garantirà la neutralitat buscada. “De fet, obre legalment la porta a la generació de terminis de pagament majors als establerts pel reglament. En situacions on la part econòmicament més feble ha de finançar a la més forta, la falta d’equitat en la llibertat de terminis de pagament pot sorgir. Per aquest motiu, la legislació ha de considerar les disparitats entre les parts per a assegurar un resultat neutral”.

Això mateix han defensat nombroses patronals d’àmbit nacional, tant pimes com d’autònoms, i de sectors diversos com el transport, esdeveniments, comerç, agricultura, ramaderia, entre altres.

Font i imatge: PMcM

0 Comments

Submit a Comment