L’Ordre Nacional de Farmacèutics de França ha presentat un informe amb les dades del programa pilot de vacunació de la grip a les farmàcies del país amb resultats molt positius. Més de 150.000 persones han estat vacunades en alguna de les 5.000 farmàcies participants, segons publica Correo Farmacéutico.

“Això és clarament un èxit”, ha expressat Carine Wolf-Thal, presidenta de l’Ordre. El pilot es va iniciar a l’octubre de l’any passat i tindrà una durada de tres anys.

El nombre de farmacèutics implicats, a les dues regions on s’ha posat en marxa la prova, Auvergne Rhône Alpes i Nouvelle Aquitaine, suposa quasi la meitat dels potencialment involucrats, molt més del que s’esperava, afirma Wolf-Thal.

Aquesta representant dels farmacèutics ha agraït la implicació de la professió: “Els farmacèutics han tret temps per formar-se, registrar-se en la plataforma dedicada a la iniciativa, recopilar consentiments dels pacients… Han dedicat un esforç significatiu que demostra el seu compromís”.

Com a element no tan positiu, destaca que s’hagi exclòs la vacunació de dones embarassades. Respecte a l’extensió de la mesura a tota la població adulta de França, encara haurà de passar un temps, doncs també és complicat capacitar els professionals.

Font: Correo Farmacéutico