Avui es celebra el Dia del Càncer de Mama i és un moment important per recordar la importància de la prevenció i la detecció precoç d’aquesta malaltia que afecta moltes dones a Catalunya i arreu del món. Des de la Fundació de Farmàcies de Catalunya (FEFAC), col·laborem amb la Fundació Oncolliga per sensibilitzar la població desde l’oficina de farmàcia sobre aquest tema crucial.

Un dels motius pels quals aquesta col·laboració és tan important és que, a Catalunya, el càncer de mama és el més freqüent entre les dones. Es diagnostiquen aproximadament 3.400 casos anuals en dones de 50 anys o més. La mamografia s’ha demostrat com la prova més eficaç per a la detecció precoç d’aquesta malaltia, i la seva realització periòdica pot reduir significativament el risc de mort.

Des del Departament de Salut, es convida les dones d’entre 50 i 69 anys a realitzar una mamografia gratuïta cada dos anys. Aquest programa de cribratge ha estat fonamental per a la detecció precoç i l’abordatge eficaç del càncer de mama. Cal destacar que, tot i que menys conegut, el càncer de mama també afecta els homes, amb gairebé un 2% dels casos diagnosticats que corresponen a aquest col·lectiu.

És vital que tothom tingui accés a la informació i les eines necessàries per protegir la seva salut. La distribució dels cartells i flyers d’Oncolliga a les farmàcies catalanes mitjançant la col·laboració d’Alliance Healthcare és un pas significatiu per augmentar la consciència pública sobre el càncer de mama i promoure la seva prevenció i detecció precoç.

En aquest Dia del Càncer de Mama, recordem a totes les persones, dones i homes, la importància de la salut i la solidaritat en la lluita contra aquesta malaltia.

Descarrega el cartell

Descarrega el flyer

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de la FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Creadors del projecte
Frena el sol, frena el lupus
Amb la col·laboració de
CaixaBank