L’any passat, moltes farmàcies de Barcelona, a través d’un acord entre AFB i l’IMO (Institut de Microcirurgia Ocular), vàreu col·laborar en fer difusió d’una campanya per prevenir el glaucoma, amb motiu de la Setmana Mundial dedicada a aquesta malaltia, que aquest any se celebra del 8 al 14 de març.

Ara, us tornem a proposar que hi participeu, doncs la informació que pugueu oferir als vostres usuaris ajudarà a donar a conèixer aquesta patologia i detectar casos no diagnosticats.

Què és el glaucoma?

És un conjunt de malalties que provoquen un dany progressiu en el nervi òptic, motiu pel qual es produeix una reducció gradual del camp visual del pacient. La pèrdua de visió causada és crònica i irreversible, però és possible frenar la seva evolució si es diagnostica i tracta precoçment. Actualment, afecta un milió de persones a Espanya, però la meitat dels pacients no en són conscients perquè el glaucoma no provoca símptomes fins que es troba en fases molt avançades.

Activitats de l’IMO a difondre:

La campanya de l’IMO durant Setmana Mundial del Glaucoma (8-14 març), inclourà les següents activitats, que tindran lloc a les instal·lacions de l’IMO (C/ Josep María Lladó, 3):

  • Revisions oculars gratuïtes per a població de risc no diagnosticada, entre el 9 i el 13 de març.
  • Taula rodona “Tinc glaucoma”, amb testimonis sobre la malaltia per part de diferents pacients. Dijous 12 de març a les 19h.

Per reservar hora de revisió i/o confirmar assistència a la taula rodona, cal trucar al 93 253 15 00 (places limitades).

Material gràfic per a les farmàcies:

  • Adjunt trobareu els pdf dels tríptics informatius i del pòster de la campanya.
  • A més, farmàcies de Barcelona ciutat associades de l’AFB rebreu un pòster per exposar-lo a la farmàcia.
  • D’altra banda, les 40 farmàcies sòcies més properes a les instal·lacions de l’IMO (C/ Josep María Lladó, 3), rebreu, a part del pòster, un display, 200 tríptics amb el programa d’activitats i 100 tríptics divulgatius sobre el glaucoma.

L’entrega dels materials es realitzarà entre finals d’aquesta setmana i durant la vinent (seria bo que informéssiu el vostre personal) . 

 

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de la FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Creadors del projecte
Frena el sol, frena el lupus
Amb la col·laboració de
CaixaBank