El secretari general de Salut, Marc Ramentol, ha definit com a “crítica” la situació epidemiològica per la COVID-19 a Catalunya, i ha avançat que caldrà prendre noves mesures “no ja per a aplanar la corba, sinó per doblegar-la”.

En una compareixença de premsa telemàtica acompanyat pel coordinador de la unitat de seguiment de la Covid-19 a Catalunya, Jacobo Mendioroz, Marc Ramentol va dir que ahir, 11 dies després de l’entrada en vigor de mesures  restrictives per fer front al creixement de la segona onada, les dades preliminars indiquen que estarien tenint un cert efecte, en forma d’una aparent desacceleració del creixement dels nous casos. No obstant això, l’epidèmia a Catalunya continua en expansió, i tot i que potser ho faci a menor ritme. “La situació és critica i ho continuarà sent mentre no siguem capaços de fer un punt d’inflexió decidit, a la baixa, en l’evolució dels contagis”, ha dit abans d’afegir que “no en tenim prou ara amb frenar el creixement de nous casos, perquè les xifres de contagi d’ara són insostenibles”.

En aquest sentit, pel que fa a la vessant assistencial, el secretari general ha indicat que actualment, i seguint la tendència dels darrers dies, més del 46% d’ingressats a la UCI són pacients COVID, mentre que el 18% d’hospitalitzacions convencionals a la xarxa sanitària publica són a causa de la malaltia. A més, augmenta el nombre de casos amb sospita de COVID atesos a les urgències dels hospitals, passant del 6% al 10% en dues setmanes. Per últim, pel que fa a les residències, hi ha prop de 1.100 residents positius, el 12% de les residències tenen 1 cas i hi ha 133 persones ingressades a hospitals procedents de residències. Tot plegat fa imprescindible mantenir els cribratges a les residències, on s’han fet 9.000 PCR i uns 200 tests antigènics la darrera setmana, amb una positivitat del 14%.

Indicadors molt preocupants i a l’alça

Per la seva banda, el coordinador de la unitat de seguiment de la Covid-19 a Catalunya ha  afirmat que “som de ple en la segona onada i l’únic punt ‘optimista’ el podria donar el fet que les mesures preses ja fa 11 dies sembla que estarien reduint el creixement d’alguns indicadors”.

En aquest sentit, a la ciutat de Barcelona és on més es nota l’estabilització del creixement, amb una taxa de reproducció (Rt) baixant fins a l’1,39. En canvi, al Camp de Tarragona, juntament amb la Catalunya Central –Osona sobretot), és on més creixen els contagis; a Girona, en canvi, el creixement és menor tot i les xifres alarmants que pateix, mentre que Lleida protagonitza l’evolució més favorable de la Rt, de l’1,15. Per últim, a Terres de l’Ebre el creixement és més elevat de l’esperat, mentre que també preocupa la situació a la regió metropolitana sud, amb una Rt que arriba a l’1,8.

Font d’informació: Departament de Salut

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
La farmàcia, el cor del barri
Amb la col·laboració de
CaixaBank