El DOGC publica avui la resolució per la qual s’estableix que les persones de sis anys en endavant estan obligades a l’ús de mascareta. Així, és obligatòria a la via pública, als espais a l’aire lliure i a qualsevol espai tancat d’ús públic o que es trobi obert al públic, amb independència del manteniment de la distància de seguretat.

No obstant això, no es modifica el règim d’exempcions a aquesta obligatorietat, per raons personals i de la naturalesa de l’activitat. No caldrà que la duguin persones amb dificultat respiratòria que pugui agreujar-se pel seu ús o que ho tinguin contraindicat per raó de salut o discapacitat. Tampoc serà exigible en el cas d’exercici físic esportiu a l’aire lliure ni quan per la pròpia naturalesa de les activitats lús de la mascareta resulti incompatible.

Ahir, la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, va anunciar aquesta mesura en roda de premsa per evitar el contagi i la propagació de la covid-19.

Des de l’empresarial, hem elaborat el cartell “És obligatori portar la mascareta SEMPRE” per informar a la població. En el següent enllaç pots descarregar-lo en pdf per imprimir-lo i penjar-lo a la teva farmàcia.

Descarrega el cartell en pdf