En les últimes hores són moltes les farmàcies que ens han traslladat el seu malestar davant el desabastiment de mascaretes. Des de l’empresarial, hem fet arribar la realitat de la situació al Departament de Salut, que ens ha respost que els materials dels quals disposem es prioritzen segons el grau de risc dels professionals i els pacients ingressats.

El Departament de Salut treballa perquè tots aquells professionals i/o persones que requereixin materials de protecció puguin disposar d’aquests d’acord amb els protocols establerts i seguint les indicacions de Salut Pública.

Recordeu que l’ús de la mascareta per part dels farmacèutics no es recomana de manera rutinària, segons el Protocol per fer front al coronavirus des de la farmàcia, publicat pel Departament de Salut i el CCFC, i que properament s’actualitzarà.

Com podeu comprovar en l’atenció proposada no seria necessari l’ús de mascareta.

En el cas que un professional farmacèutic comunitari atengui una persona que manifesti que té sospites de patir una infecció pel SARS-CoV-2, és a dir, tota aquella persona que presenti símptomes respiratoris (tos, esternuts, febre, dificultat respiratòria), es recomana:

  • Que li traslladi un missatge de tranquil·litat.
  • Que li indiqui que és necessari que retorni al domicili habitual i, allí, faci autoaïllament domiciliari.
  • Podran trobar tota la informació al Canal Salut
  • Recordar que en cas d’urgència i/o consulta sanitària la ciutadania pot trucar al 061 Salut Respon, però cal fer-ne un ús responsable.
  • Després de la declaració de l’estat d’alarma, el Govern Espanyol ha centralitzat la compra, gestió i distribució dels materials.

Des del Departament de Salut es recorden extremar les mesures de prevenció:

  • Cal recomanar quedar-se a casa i limitar l’activitat social.
  • Cal rentar-se les mans sovint.
  • Cal tapar-se la boca i el nas amb mocadors d’un sol ús o amb la cara interna del colze en tossir o esternudar i rentar-se les mans de seguida.
  • S’ha de mantenir una distància prudencial entre les persones (entre 1 i 2 metres).
  • Després de manipular objectes, sobretot a llocs públics, cal abstenir-se de tocar-se la boca, el nas i els ulls sense haver-se rentat abans les mans.
  • Cal respectar les obligacions d’aïllament social.
  • S’han d’evitar les aglomeracions i els espais tancats amb un gran nombre de persones.
  • Cal fer un ús responsable del sistema de salut i només acudir als centres sanitaris quan sigui estrictament necessari.

A través de la taula del CECAT (Centre de Coordinació Operativa de Catalunya), en la qual Antoni Torres, president de la FEFAC i de la sectorial de Salut i Social de PIMEC, està present en representació de les farmàcies i centres residencials i assistencials s’ha cursat la mateixa demanda amb idèntica resposta.

Des de l’empresarial, recomanem consultar els protocols, ja que aquests poden canviar en funció de l’evolució de l’epidemiologia.

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de la FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Creadors del projecte
Frena el sol, frena el lupus
Amb la col·laboració de
CaixaBank