El BOE publica avui, 12 de maig de 2020, una Ordre del Ministeri de Sanitat de mesures de vigilància epidemiològica de la infecció per COVID-19 durant la fase de transició cap a una nova normalitat.

L’Ordre té com a objectiu adaptar i reforçar els sistemes d’informació per al seguiment i la vigilància epidemiològica, de manera que pugui realitzar-se la detecció precoç de qualsevol cas que pugui tenir infecció activa i que, per tant, pugui transmetre la malaltia.

Entre altres qüestions, la disposició estableix que la COVID-19, malaltia produïda per la infecció pel virus SARS-CoV-2, és una malaltia de declaració obligatòria urgent.

Per això, l’Ordre indica que tots els centres, serveis i establiments sanitaris i sociosanitaris, tant del sector públic com privat, que tinguin implicació en la identificació, diagnòstic, seguiment o maneig de casos de COVID-19 estan obligats a facilitar informació a l’autoritat de salut pública competent totes les dades necessàries per al seguiment i vigilància epidemiològica d’aquesta malaltia que li siguin requerides.

Respecte a la detecció de casos, la disposició assenyala que els serveis de salut de les comunitats i ciutats autònomes han de garantir que en tots els nivells de l’assistència, i de forma especial en l’atenció primària de salut, a tot cas sospitós de COVID-19 se li realitzarà una prova diagnòstica per PCR o una altra tècnica de diagnòstic molecular que es consideri adequada, en les primeres 24 hores des del coneixement dels símptomes.

També estableix la sistemàtica per a la comunicació de casos des de les comunitats autònomes al Ministeri i la obligatorietat dels laboratoris autoritzats per a la realització de proves de detecció del COVID-19 de remetre diàriament al Ministeri, directament o a través de les conselleries de Salut, informació de les proves realitzades.

L’Ordre, que entra en vigor avui mateix, també estableix com es porta a terme la governança del sistema, així com mesures per a la protecció de les dades recollides, que han de permetre identificar de forma inequívoca als ciutadans.

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
La farmàcia, el cor del barri
Amb la col·laboració de
CaixaBank