Salut seguirà el protocol estatal i elimina la quarantena per a contactes estrets vacunats!

El Ministerio de Sanidad va modificar el dimarts el seu protocol, aprovat l’1 de desembre i revisat recentment, en què sí establia la quarantena per a les persones vacunades contactes estrets amb variant Òmicron davant les evidències que aquesta variant escapa substancialment a les vacunes.

Aquesta modificació per part del Ministerio estipula que aquestes persones ja no han de fer-ne. Sí “limitar les seves activitats a les essencials tot reduint al màxim les seves interaccions socials”.

L‘esmentat canvi difereix del criteri científic anteriorment exposat per la mateixa Comisión, i de l’opinió de l’Agència de Salut Pública i les recomanacions del Comitè Científic Assessor del Departament, i genera importants dubtes sobre la seva aplicabilitat, concretament les implicacions que aquest redactat comporta per les potencials persones contactes d’un positiu i que realitzen una activitat laboral amb clara “interacció social” com, per exemple, els sectors comercials, turístics, docents o d’atenció al públic.

El Departament de Salut demana rigor a la Comisión de Salud Pública i que exposi els criteris científics que han motivat aquest canvi.

Malgrat l’anteriorment exposat -i que tant l’Agència de salut Pública de Catalunya com el Comitè Científic Assessor del Departament recomanava implantar quarantenes per aquelles persones vacunades que siguin contactes estrets amb variant Òmicron- el Departament de Salut seguirà la recomanació estatal aprovada ahir per la Comisión per evitar més desconcert entre la ciutadania i els professionals sanitaris.

En aquest sentit, l’Agència de Salut Pública de Catalunya ja està treballant en la modificació del protocol. Aquest nou document no introduirà canvis pel que fa a les quarantenes que quedaran com actualment. És a dir, les persones correctament vacunades no han de fer una quarantena si han estat contactes estrets d’una persona positiva.

Font d’informació: Govern.cat

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
La farmàcia, el cor del barri
Amb la col·laboració de
CaixaBank