Bufete Perulles & Moya, assessor de l’empresarial en matèria laboral, ha elaborat la següent circular per tal d’informar els associats sobre la vaga general prevista per aquest divendres, 18 d’octubre. La vaga ha estat convocada pels sindicats “Intersindicals-CSC”, la “Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC)”.

CIRCULAR INFORMATIVA:

Amb la finalitat d’assistir i informar a tots els nostres clients sobre les previsions legals existents a la normativa legal vigent per al cas d’exercici del dret de vaga dels empleats/des en les empreses, procedim a informar-los del següent:

  • 1r). La vaga del 18 d’octubre és de les 00:00 fins les 24:00 h.
  • 2n). El dret de vaga és un dret dels treballadors reconegut tant a la Constitució com en l’Estatut dels Treballadors, en virtut del qual els treballadors/es es troben en el seu  ple dret d’exercir, o no, el seu dret constitucional a la  vaga, segons el seu criteri i amb total llibertat.
  • 3er). Efectes de l’exercici del dret de vaga legal:
    • 3.1. Sobre la relació laboral: l’exercici del dret de vaga no extingeix la relació de treball, sinó que únicament es produeix la suspensió del contracte mentre duri aquell exercici, quedant el treballador en situació d’alta especial a l’efecte de la Seguretat Social.
    • 3.2. Sobre el salari: durant la vaga el treballador no té dret al salari corresponent al temps no treballat. Es detreu el salari del dia de vaga més la part proporcional del temps passat en vaga amb relació a les pagues extres, així com la part proporcional corresponent a la retribució del descans setmanal del període en què s’hagi produït la vaga. El descompte no afecta les vacances anuals (ni en la seva durada ni en la seva retribució).
    • 3.3. Sobre la cotització a la SS: Els treballadors en vaga romandran en situació d’alta especial en la Seguretat Social, amb suspensió de l’obligació de cotització tant per part de l’empresari com per part del treballador/a. Per a això, l’empresa ha d’informar a la Tresoreria General de la Seguretat Social quins treballadors/es exerceixen el seu dret de vaga en el termini màxim dels 5 dies naturals següents a la realització/finalització de la vaga (dins d’aquest termini s’inclouen diumenges i festius).

Restem a la disposició dels associats de la FEFAC per a qualsevol consulta o aclariment en relació amb aquest assumpte.

Atentament,

Consultoría Estudio Legal Bufete Abogados SLP

 José Manuel Moya.

Advocat.

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
La farmàcia, el cor del barri
Amb la col·laboració de
CaixaBank