Inici 9 Actualitat 9 Programa d’ajuts per a autònoms i microempreses “Ocupació + Transformació”

Programa d’ajuts per a autònoms i microempreses “Ocupació + Transformació”

19 jul., 2022 | Actualitat, Empresarials, FEFAC, AFB, AFET, AFELL, AGFE, Subvencions

Nou programa d’ajuts ‘Ocupació + Transformació’, dirigit a persones treballadores autònomes, microempreses i cooperatives que tinguin entre 1 i 5 persones assalariades

El Departament d’Empresa i Treball ha obert un nou programa d’ajuts anomenat “Ocupació + Transformació”. Aquest està dirigit a persones treballadores autònomes, microempreses i cooperatives. L’objectiu és oferir-los suport per al manteniment de l’ocupació i facilitar la seva digitalització o transició cap a l’economia verda.

El pressupost d’aquesta convocatòria, que està finançada amb fons MRR (REACT-EU), és de 38,5 milions d’euros. L’import de l’ajut és de 5.000 euros.

Poden sol·licitar l’ajut les persones treballadores autònomes, microempreses i cooperatives que tinguin entre 1 i 5 persones treballadores assalariades (o sòcies treballadores). Aquestes han de mantenir el compromís de mantenir tots els llocs de treball durant un mínim de sis mesos des de la sol·licitud de la subvenció.

A més, l’entitat haurà de dur a terme en el termini de sis mesos des de la recepció de l’ajut una actuació formativa. Aquesta acció formativa ha de facilitar la transició de la seva activitat productiva cap a l’economia verda o l’economia digital.

La persona física o jurídica beneficiària ha de dur a terme una actuació que contribueixi a la transició de la seva activitat cap a una economia verda o que contribueixi a la seva transformació digital, que s’haurà de realitzar en el termini de 6 mesos a comptar des de l’endemà de la notificació de la resolució d’atorgament de l’ajut (concessió de l’ajut).

Per sol·licitar l’ajut s’ha de tenir almenys un centre de treball a Catalunya. Igualment, el volum de negoci anual de l’any 2020 no pot ser superior a 2 milions d’euros. A més, la data d’inici de l’activitat ha de ser anterior o igual a l’1 de desembre de 2020.

Les sol·licituds es poden realitzar del dia 6 de juliol a les 9 hores fins al dia 27 de juliol a les 15 hores.

Enllaç al tràmit

Sol·licitar subvenció

Infografia

Instància de sol·licitud-declaració

0 Comments

Submit a Comment