El Consell de Ministres, a proposta del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic (MITECO), ha aprovat el reforç dels programes d’incentius per a sistemes d’autoconsum i emmagatzematge amb energies renovables, i per a sistemes tèrmics renovables a les llars i en diferents sectors de leconomia. Per exemple, els autònoms podran beneficiar-se i desplegar autoconsums als seus llocs de treball, a més s’autoritza una quota específica per a ells, també es potencien les Empreses de Serveis Energètics (ESE) i la penetració de la bomba de calor.

Els programes d’incentius que el Ministeri ha reforçat s’enquadren al Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR), estan recollits al Reial Decret 447/2021 i al Reial Decret 1124/2021.

La modificació del RD 477/2021 introdueix canvis com:

  • Els autònoms s’inclouen com a beneficiaris dels subprogrames d’impuls de l’autoconsum i poden desplegar instal·lacions d’autoconsum en un lloc de treball diferent del vostre habitatge. A més, s’estableix la possibilitat que a les ampliacions de pressupost se’ls reservi una quota específica.
  • Es potencia el model d’empresa ESE o inversió per tercers perquè pugui ser una empresa la que realitzi les instal·lacions a particulars o altres empreses, facilitant així la instal·lació d’autoconsum quan el consumidor no tingui capacitat per abordar la inversió.
  • La capacitat d’emmagatzematge que es permet instal·lar es flexibilitza, passant a 2 kWh/kW a 5 kWh/kW, d’acord amb la generalització creixent de solucions d’emmagatzematge.

Les farmàcies s’hi poden acollir amb el GRUP G codi 4773. Hi ha diferents programes. El de les farmàcies és: Programa d’incentius 1: Realització d’instal·lacions d’autoconsum, amb fonts d’energia renovable (fotovoltaica o eòlica), en el sector serveis, amb o sense emmagatzematge.

Guia Ajuts Autoconsum

Glosari de termes del formulari de sol·licitud

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de la FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Creadors del projecte
Frena el sol, frena el lupus
Amb la col·laboració de
CaixaBank