Inici 9 Actualitat 9 Nova convocatòria d’ajuts per incentivar la contractació laboral 2023

Nova convocatòria d’ajuts per incentivar la contractació laboral 2023

7 set., 2023 | Actualitat, Empresarials, FEFAC, AFB, AFET, AFELL, AGFE, Reflexions de Junta, Subvencions

L’Ajuntament de Barcelona torna a impulsar el programa Crea Feina Plus Barcelona, amb subvencions de fins a 8.000 euros per a les empreses contractants

L’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa, posa en marxa un programa d’ajuts a la contractació. L’objectiu és realitzar noves contractacions de persones en situació d’atur, de llarga durada i/o de col·lectius de risc d’exclusió social. Així es fomenta l’ocupació a la ciutat.

En l’actual edició, les empreses i persones treballadores autònomes podeu rebre ajuts de 5.000 euros per cada nou contracte formalitzat, amb un plus de 1.000 euros si la contractació es destina als col·lectius amb major taxa d’atur a la ciutat: dones i joves (menors de 30 anys) i majors de 45 anys. A més, s’inclou un nou plus de fins a 3.000 euros si la contractació es destina a col·lectius en situació de risc o vulnerables (persones amb diversitat funcional, persones refugiades, joves tutelats, etc.).

En tots els casos, la persona contractada ha d’estar a l’atur i empadronada a Barcelona, ha de portar més de 12 mesos dels últims 18 en situació d’atur o pertànyer a algun dels col·lectius identificats com de risc d’exclusió social, i els contractes han de ser d’un mínim de sis mesos (o indefinits); a jornada completa per als casos d’atur de llarga durada.


LA TEVA FARMÀCIA POT DEMANAR LA SUBVENCIÓ SI…

  • Té com a mínim un centre de treball a l’àrea metropolitana de Barcelona, on presta els seus serveis la persona contractada.
  • Desenvolupa la seva activitat des de fa més de sis mesos.
  • Està al corrent de pagament de les seves obligacions amb l’Ajuntament de Barcelona (Institut Municipal d’Hisenda), l’Agència Tributària i la Seguretat Social.
  • No està afectada actualment per processos de regulació d’ocupació, incloent-hi els temporals.
  • Subscriu i formalitza un contracte laboral indefinit o no inferior a 6 mesos (segons col·lectiu) a partir de l’1 de gener de 2023 i que estigui en vigor en el moment de la sol·licitud.
  • La contractació haurà de representar un increment net de la plantilla.

Cal tenir en compte que el màxim de contractacions a subvencionar en una mateixa organització és de 10 i que el nombre de persones treballadores amb subvenció no podrà superar la plantilla que tenies prèviament.

Consulteu les bases legals per conèixer tots els requisits.

COM POTS SOL·LICITAR LA SUBVENCIÓ?

Cal omplir les dades i annexar la documentació necessària (en format pdf) segons formulari de l’aplicatiu del programa. Aleshores, es generarà una instància de sol·licitud que caldrà annexar i registrar online al portal de l’Oficina Virtual de Tràmits de l’Ajuntament de Barcelona.

El termini per presentar les sol·licituds comença el 10 de maig i finalitza el 3 de novembre de 2023.

0 Comments

Submit a Comment