Article elaborat per ISMET

Vicenç Fuster, graduat en Naturopatia i Acupuntura amb més de 25 anys d´experiència professional, 20 d´ells com a docent a les àrees de Dietoteràpia naturista, Acupuntura i Dietoteràpia energètica.

Practicar exercici físic amb regularitat ens aporta nombrosos avantatges per a la nostra salut, tant física com mental i emocional. D’això ningú en té cap dubte i també és cert que cada vegada hi ha més gent que en fa, però tot i això, malauradament encara guanya la partida el sedentarisme en la nostra societat i a la vista estan els altíssims índexs d’obesitat i sobrepès que no paren d’augmentar amb les gravíssimes conseqüències per a la salut.

També és cert que a partir d’un cert nivell d’entrenament o en esportistes que fan competicions, creix l’interès per la nutrició esportiva i pels suplements ergo gènics que hi ha al mercat amb la finalitat d’augmentar les capacitats físiques o en altres casos, per aconseguir perdre pes o al contrari, potenciar l’anabolisme muscular, de vegades per les necessitats específiques de l’esport practicat, i d’altres per raons purament estètiques.

El món de les dietes o de la nutrició per als esportistes és bastant peculiar, ja que és estrany no trobar a algú en la majoria de gimnasos, siguin experts o no, que doni el seu consell de què hauries de menjar i que no, i s’ha de dir que en general la major part d’aquestes propostes alimentàries no només no gosen de cap fonament científic, sinó que a més a més, no són saludables, ja que en molts casos tenen tendència a incloure molta quantitat de proteïnes que l’organisme no pot assimilar.

Però aquest no és l’únic error de la majoria de dietes per a esportistes, perquè a parer meu, estan massa capficades en els aspectes quantitatius i no tant en els qualitatius dels aliments, i això és fonamental si veritablement volem que els aliments amb què ens nodrim serveixin com a ajudes ergo gèniques i a l’hora per millorar la nostra salut.

Dèiem al principi de l’article que fer esport és saludable, i sí, és cert però amb alguns matisos. Si fem una comparança del cos humà amb un vehicle de motor, podríem dir que a certes revolucions del motor hi ha un determinat consum de combustible, d’olis, també de desgast mecànic i per descomptat també de gasos contaminats, però si el conduïm a moltes més revolucions, lògicament també augmentarà notablement el consum de combustible, el desgast i els subproductes derivats de la combustió energètica. Doncs bé, al cos humà passa exactament el mateix.

Un cop entès aquest matís ens serà més fàcil entendre perquè la nutrició de la persona que fa esport hauria de tenir en compte que com més alta sigui la càrrega de l’entrenament, més toxines generarà el seu organisme i per tant no sols la recuperació serà més lenta, sinó que també dificultarà la seva progressió. Per això si volem que la nostra alimentació sigui realment una ajuda, hauríem de procurar que fos atòxica, detoxificant, suficient, saciant i agradable al paladar.

Properes formacions* de Vicenç Fuster a l’Escola ISMET

* Els socis de la FEFAC tenen un 10% de descompte en monogràfics i un 100% de descompte en la matrícula el primer any dels programes formatius. Si necessites més informació o vols matricular-te en alguna formació, contacta amb l’escola

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
La farmàcia, el cor del barri
Amb la col·laboració de
CaixaBank