L’alleujament de les mesures contribuirà a millorar les vendes durant aquesta campanya del Black Friday i Nadal

PIMEC ha fet una consulta als seus gremis i associacions de comerç preguntant sobre Black Friday i vendes de Nadal. Un 37% dels consultats asseguren que el Black Friday tindrà una afectació negativa o molt negativa a les vendes. Les ofertes que es faran aquest any es mantenen similars a les de l’any passat, però no convencen, donada la situació sanitària actual.

Una altra dada rellevant és la que fa referència a les rebaixes. Mentre que en la campanya de Nadal del 2019 el 70% dels consultats duia a termen les rebaixes després de Reis, aquest any el 70% dels consultats farà ofertes, promocions i rebaixes abans del 7 de gener. La lectura és que la campanya de Nadal d’enguay serà crucial pel comerç.

Una altra dada destacable de la consulta és que el 60% dels consultats farà ús d’algun sistema de venda digital (botiga online, apps mòbils, xarxes socials, etc.) durant la campanya de Nadal; mentre que en el 2019, només n’era el 21%. 

Finalment, destacar que el 80% dels consultats creu que l’alleujament de les mesures contribuirà a millorar les vendes durant aquesta campanya de Black Friday i Nadal.