El BOE va el diumenge, 19 d’abril, l’Ordre del Ministeri de Sanitat per la qual s’estableixen mesures excepcionals per garantir l’accés de la població a productes per a la prevenció de contagis per la COVID-19.

Bàsicament, es tracta d’una disposició que detalla el procediment per fixar preus màxims de venda al púbic per a mascaretes, guants i solucions i gels hidroalcohòlics, així com la informació necessària que s’ha d’establir en l’etiquetat de les mascaretes i les condicions en què aquestes es poden vendre de forma unitària quan no estiguin empaquetades individualment. Tal com estableix l’Ordre, el seu objectiu és facilitar l’accés de la ciutadania a aquests productes de forma informada i en condicions no abusives.

L’àmbit d’aplicació de la norma es concreta en:

  • Productes sanitaris: mascaretes quirúrgiques, guants de nitril i altres que es consideri.
  • Productes necessaris per protegir la salut de la població, que no són medicaments ni productes sanitaris, però que es consideren imprescindibles: mascaretes higièniques, tant reutilitzables com no, antisèptics de pell sana (gels i solucions hidroalcohòliques per a mans) i altres que es considerin.

L’Ordre detalla el procediment mitjançant el qual es fixarà aquest preu màxim i com es comunicarà.

Detalla igualment tota la informació que ha d’incorporar-se a l’etiquetat de les mascaretes higièniques i que haurà d’estar a disposició del consumidor, bé en l’envàs, en el mateix producte o en les instruccions que acompanyin el producte. Entre aquestes dades, hi ha l’advertiment: Este producto no es un equipo de protección individual ni un producto sanitario. Igualment s’haurà de facilitar la informació al comprador en els productes que es venguin no envasats, i també en la web si s’utilitza aquest mitjà de venda.

Així mateix, l’Ordre fixa uns requisits de control que han de complir les mascaretes higièniques, especialment aquelles destinades a nens.

Finalment, és important remarcar que l’Ordre assenyala que la venda unitària de mascaretes quirúrgiques que no estiguin empaquetades individualment només es podrà realitzar en les oficines de farmàcia garantint unes condicions d’higiene adequades que salvaguardin la qualitat del producte.

Atès el contingut d’aquesta Ordre, recomanem que, més enllà d’aquest resum, sigui llegida i coneguda pel titular de l’oficina de farmàcia.

Podeu consultar l’Ordre aquí

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
Amb la col·laboració de
CaixaBank