El Journal of the American Medical Association (JAMA) ha publicat un article sobre l’eficàcia de l’ús en la població d’elements de protecció inicialment pensats per als professionals sanitaris.

L’article assenyala les dificultats i limitacions actuals per a la realització de tests generalitzats i indica que l’ús entre la població d’elements de protecció és una mesura eficaç en les fases de desescalada, tal com recomana la Infection Diseases Society of America (IDSA).

Els autors de l’article assenyalen que, a més de la higiene de mans i d’evitar tocar-se la cara, l’ús de barreres de protecció simples que protegeixin davant l’emissió de gotícules, com ara les mascaretes i les pantalles facials, poden ajudar a prevenir la transmissió de la infecció en les fases de relaxació del confinament i la distanciació social.

En concret, la publicació assenyala que les pantalles facials poden ser una bona opció de protecció, ja que són una clara barrera plàstica de protecció que cobreix la cara. En tot cas, per a una protecció òptima, la pantalla ha de cobrir frontalment des de sota la barbeta, lateralment fins a les orelles i sense deixar espai entre l’inici de la pantalla i la subjecció al front.

Un altre avantatge seria la facilitat de fabricació i la disponibilitat de materials, a banda de la seva durabilitat, la facilitat de rentat amb aigua i sabó o desinfectants, el confort i el fet que evita que l’usuari  es vagi tocant la cara. A més, i a diferència de les mascaretes, permet comunicar-se sense necessitat de treure’s la protecció i facilita la comunicació mitjançant l’expressió.

Respecte al grau de protecció, l’article indica que en un estudi de simulació davant el virus de la grip (transmès també per gotícules respiratòries), les pantalles facials reduïen l’exposició viral en percentatges notables (entre el 68 i el 96%) en funció dels diferents graus i distàncies d’exposició.

En definitiva, tot i assenyalar que és poc probable que es pugui completar a temps un assaig aleatori de protecció facial per verificar-ne l’eficàcia, l’article conclou que les pantalles facials, de fabricació fàcil, ràpida i assequible, haurien d’incloure’s en les estratègies per reduir la transmissió de la infecció en la comunitat.

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
La farmàcia, el cor del barri
Amb la col·laboració de
CaixaBank