Antoni Cañete anuncia que la patronal ha obert converses amb el fabricant de la vacuna rusa, admesa a 55 paísos

Un cop resolts els dubtes sobre la vacuna Covid-19 d’Astra Zeneca, PIMEC demana que s’acceleri urgentment el ritme de vacunació  per totes les vies possibles, i considera inadmissible el modest objectiu d’assolir el 30% de la població vacunada a les portes de l’estiu, que podria comprometre tota la temporada turística.

La patronal reconeix que el Govern català ha fet importants esforços i compta amb un pla ambiciós de vacunació, però posa de manifest que on es produeixen greus colls d’ampolla és en el subministrament de les vacunes i, que un cop resolt aquest punt, s’aprofiten totes les opcions possibles per accelerar el procés, utilitzant, per exemple, les mateixes empreses, farmàcies, odontòlegs!i tots els àmbits sanitaris com a espais de vacunació, com ja han fet d’altres CCAA i països tant de la UE com no.

Davant els freqüents problemes d’aprovisionament, PIMEC reclama també que s’aprovi amb urgència la distribució de vacunes alternatives, ja sigui per part de l’EMA (agència europea) o de l’AEMPS (agència espanyola), com han fet ja altres estats membres de la UE. En aquest sentit, la patronal recorda que els estats membres poden aprovar vacunes en situacions d’emergència sanitària, com ja han fet Hongria, la República Txeca, Eslovàquia i aviat Àustria i Itàlia. Per això, PIMEC proposarà a les administracions aquesta obertura a altres vacunes i es posa a disposició per a la implementació i utilització de les empreses que tinguin les condicions adients per la vacunació, com estan plantejant altres països.

El president de PIMEC, Antoni Cañete, ha anunciat avui que des de la patronal catalana han obert converses amb el fons rus RDIF, titular de la vacuna Sputnik V, la qual ja s’està aplicant amb èxit a 55 països. Així mateix, ha destacat els resultats publicats el passat mes de febrer a la revista “The Lancet”, l’elevada eficàcia (d’un 92%) i la conservació a temperatures entre 2 i 6 ºC, fets que fan aquesta vacuna  -a priori- força adient per a la vacunació massiva. “PIMEC i RDIF exploraran vies per afavorir l’autorització, distribució i fabricació de la vacuna Sputnik V a Catalunya”, ha assegurat Cañete.

Finalment, el president de PIMEC ha afirmat que “no és el moment de prioritzar la geopolítica, sinó d’admetre totes les vacunes possibles i segures per tal de salvar vides i recuperar l’economia”.

Font d’informació: PIMEC