L’entitat també proposa transformar el sector elèctric o modernitzar el sistema productiu

El president de PIMEC, Josep González, el president de la Comissió d’Energia de la patronal, Joan Vila, i el director de l’Observatori de la PIMEC, Modest Guinjoan,  van presentar el 22 d’octubre l’informe ‘Catalunya davant el canvi climàtic’.

Aquest informe defensa una taxa progressiva i per a tots els sectors sobre el carboni per corregir el canvi climàtic, com ja passa a Europa amb la taxa al COque està en marxa des de l’any 2015. En relació amb la taxa al CO2, que augmenta la fiscalitat de l’economia, PIMEC ha recordat que ha de tenir un retorn a la societat per diferents vies, com el suport a la compra de vehicles elèctrics, o, com ha fet Suècia, baixar els costos de la Seguretat Social de les empreses.  

Cal conscienciar a les pimes sobre el canvi climàtic

Josep González va afirmar que des de la patronal tenen “una gran sensibilitat respecte a l’escalfament global, que és un problema molt greu, i tenim el compromís de no defugir davant aquesta amenaça”. Per això, va assegurar que “cal actuar i donar aquest missatge a la societat i a les pimes, conscienciant-les i fent-les partícips de la lluita contra l’escalfament global”. A més, ha instat l’Administració que faci de “palanca contra el canvi climàtic”.

Propostes per corregir el canvi climàtic

En la seva intervenció, Modest Guinjoan va exposat la situació actual i les conseqüències de l’escalfament, tot destacant que “a Catalunya l’evolució de les temperatures mostra una tendència inequívoca de creixement”. Davant d’aquest fet, ha fet un seguit de propostes polítiques per corregir aquesta problemàtica que tenim al nostre planeta, entre altres, transformar el sector elèctric, modernitzar el sistema productiu, atorgar un lloc positiu a la fiscalitat sobre el CO2, etc.  

Per part seva, Joan Vila va explicar que s’està  engegant una nova economia d’energies renovables, tecnològica i digital, i va alertar que “no fer els deures en aquest moment ens pot fer perdre un tren molt important per a l’economia de Catalunya”.

D’altra banda, considera important que l’Administració Pública controli el dia a dia del consum energètic, fent un inventari d’emissions i instal·lant plaques fotovoltaiques.

A més, va apostarper desenvolupar el model del cotxe elèctric amb la implantació de més punts de càrrega arribant a l’objectiu de 150.000, introduir la biomassa per calor i per vapor a la indústria catalana, així com fer un canvi cultural i tecnològic respecte aquesta temàtica. “Cal també la renovació de 50.000 habitatges anuals, cosa que fa dividir per 10 les emissions del parc el 2050”, va concloure.

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
La farmàcia, el cor del barri
Amb la col·laboració de
CaixaBank