Les empreses de l’IBEX, tot i que cobren a 64 dies, paguen a 183, triplicant el termini legal permès

La Plataforma Multisectorial contra la Morositat (PMcM) ha realitzat un estudi dels balanços del sector no financer de l’IBEX 35 i la resta del mercat continu a partir de les dades publicades per la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) referits al primer semestre de 2020. La revisió de la PMcM detecta que les empreses de l’IBEX van liquidar les seves factures en un període de 183 dies, triplicant el termini legal permès (60 dies) durant el primer semestre del 2020, coincidint amb la crisi sanitària de la COVID-19.

Segons la PMcM, davant aquesta xifra i en l’era post-COVID, cal implantar un règim sancionador que multi a les empreses moroses per evitar que es trenqui la cadena de pagaments, s’injecti liquiditat al sistema, millori la competitivitat i productivitat de les empreses i es redueixi la necessitat d’endeutament financer de moltes pimes i autònoms, en un context marcat per la COVID-19 que ha colpejat durament a les petites i mitjanes empreses i als treballadors autònoms.

Segons el president de la PMcM, Antoni Cañete, mig milió d’empreses estan en risc de fallida principalment pel retard en els pagaments. Per això, ha sol·licitat als grups polítics “responsabilitat” perquè en el tràmit d’esmenes (que finalitza el 3 de febrer) es prenguin les ja pactades durant la negociació de la Llei presentada per Ciutadans, i s’agiliti així la instauració del règim sancionador.

Els balanços de la CNMV posen de manifest que en el primer semestre de 2020 la morositat era de 56.488 milions d’euros; es va apreciar un increment del 6% en el termini de pagament de les empreses no financeres de l’IBEX, augmentant en 10 dies el temps de liquidacions respecte al mateix període de 2019, passant de 173 a 183. També es va registrar un empitjorament (10%) en el termini mitjà de cobrament de les empreses no financeres de l’IBEX.

Font d’informació: PMcM

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
Amb la col·laboració de
CaixaBank