Josep González proposa que l’actual secretari general de l’entitat sigui el seu successor per rellevar-lo en el càrrec un cop acabi el mandat d’aquí dos anys.

El president de PIMEC, Josep González, ha anunciata que el Comitè Executiu i la Junta Directiva de PIMEC han aprovat per unanimitat que la presidència del pròxim mandat de l’entitat sigui ocupada per l’actual secretari general, Antoni Cañete. Així es va ratificar el 15 de juliol en el marc de l’Assemblea General celebrada aquest al Palau de Pedralbes.

González ha donat detalls sobre els acords assolits per l’Assemblea, que serviran per donar resposta als reptes actuals de l’empresariat i definir el futur més immediat de la patronal. “Els requeriments del teixit empresarial exigeixen un grau elevat d’atenció i dedicació a la patronal i, per tant, ens obliguen a disposar d’una estructura sòlida tant operativa com institucional, amb compromís i plena dedicació a la tasca diària de PIMEC”, ha assenyalat el president de PIMEC. “És per això que plantegem un canvi en el model de governança, basat en una presidència executiva”.

En aquest sentit, i per donar resposta a aquestes necessitats, l’Assemblea General d’avui ha aprovat adaptar els Estatuts Socials de l’entitat; concretament s’han modificat els articles 6, 21, 46 i 55. El president de PIMEC també ha explicat que queden dos anys de mandat que serviran per fer un relleu tranquil i sòlid. “Fem aquest anunci amb temps perquè a PIMEC ens agrada fer les coses d’una manera planificada i estructurada”.

L’Assemblea també ha servit per aprovar els comptes de l’entitat del 2019 i el pressupost del 2020. PIMEC va tancar l’any 2019 amb 655.587 euros de beneficis i uns ingressos de més de 16 milions d’euros. Per a aquest any, l’entitat compta amb un pressupost de 16,9 milions d’euros. Tota aquesta informació serà publicada en el portal de transparència de PIMEC.

El president de PIMEC també s’ha referit avui als rebrots de la Covid-19, tot lamentant els casos a Lleida, L’Hospitalet i Cornellà i també la confusió que s’havia generat entre l’Administració Pública i la Justícia en relació al confinament. “Celebrem que finalment ja s’ha solucionat”. Així mateix, ha explicat que PIMEC ha estat i seguirà estant al costat de les pimes i els autònoms. “Abans de l’estat d’alarma ja havíem reforçat els nostres serveis i hem atès més de 62.000 trucades, hem fet 5 enquestes, trobades digitals amb ministres i consellers, videoconferències amb el president de l’ICO, etc.”, ha dit. “Si aquesta situació s’allarga, els governs espanyol i català hauran d’allargar mesures com les línies de finançament ICO, els ERTO, i ajornar el pagament d’impostos”, ha expressat”.

Pere Aragonès clou l’Assemblea General de PIMEC

La cloenda de l’Assemblea General de PIMEC ha anat a càrrec del vicepresident de la Generalitat de Catalunya i conseller d’Economia, Pere Aragonès. En la seva intervenció ha destacat que “és el moment de prendre decisions per reconstruir el país i per mitigar els impactes de la pandèmia”. “Necessitem uns agents socials forts que contribueixin a impulsar Catalunya i, en aquest sentit, PIMEC hi té un paper fonamental”, ha afegit. També ha posat en valor “l’energia i la capacitat d’aquesta patronal en la defensa de les pimes catalanes”.

Pere Aragonès ha afirmat que “Catalunya és un país de petites i mitjanes empreses, les quals tenen molts reptes pel davant” i ha lamentat que “el coronavirus ha alterat les previsions econòmiques i a nivell pressupostari”, ja que el seu impacte “ha estat molt gran a nivell sanitari i econòmic”. 

D’altra banda, ha dit que la represa no serà senzilla però que des del Govern s’adopten “mesures de suport econòmic i de preservació de la salut, com ha estat recentment el cas del Segrià”. “Totes les estimacions preveuen que el 2021 serà un any de recuperació i ho aconseguirem amb una economia del valor enfront d’una economia del volum, amb la digitalització de les empreses catalanes i amb la transició ecològica”, ha conclòs.

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
Amb la col·laboració de
CaixaBank