El director de Consultoria Estratègica i Finançament de PIMEC aconsella a les empreses procedir a la sol·licitud d’ampliació de terminis de venciment i carència de les operacions de finançament signades amb aval ICO Covid-19 en els períodes màxims permesos.

“L’allargament i la profunditat de la crisi provocada per la Covid-19 fan imprescindible la  reestructuració de la línia d’aval ICO en termes de termini i carència”. Així ho ha dit el director del departament de Consultoria Estratègica i Finançament de PIMEC, Pere Cots, durant la trobada digital sota el títol “Què puc fer si tinc un préstec ICO Covid-19?”, on ha destacat que l’ampliació de tres exercicis en el venciment és per a tota mena d’operacions. En aquest sentit, ha dit que “també es pot aplicar a operacions de finançament de circulant com les pòlisses que es van signar a l’empara dels avals ICO”. Així mateix, Pere Cots ha aconsellat als participants en la trobada digital que sol·licitin l’ampliació de terminis de venciment, ja que “les tendències en l’entorn financer aconsellen invertir en tresoreria i línia disponible, així com treballar amb temps”.

D’altra banda, pel que fa al paquet d’11.000 milions d’euros aprovat pel Consell de Ministres i dirigit a evitar problemes de solvència en les empreses, Pere Cots ha explicat que “apart dels ajuts directes es definiran nous formats de reestructuració dels préstecs ICO Covid-19 i s’implantarà una línia de fons de solvència”. A més, ha remarcat que un dels requisits per accedir als ajuts de la dotació pressupostària de 3.000 milions per la reestructuració de crèdits ICO és haver sol·licitat l’ampliació de terminis, que només serà efectiva en el marc d’acords de re-negociació que es produeixin entre deutors i entitats financeres. “El govern no ha optat per un sistema de quitança d’aplicació automàtica i, per tant, pronostica una complexa negociació amb les entitats financeres”, ha conclòs.

En la seva intervenció, el director de Segment Empreses Territorial Catalunya de Banc Sabadell, Enric Chiva, ha resolt dubtes freqüents dels clients de l’entitat financera i dels assistents a la trobada, com ara la possibilitat d’aplicar mancança a operacions que no la tenien o la d’ampliar el termini d’una operació alhora que s’aplica mancança.

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de la FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Creadors del projecte
Frena el sol, frena el lupus
Amb la col·laboració de
CaixaBank