Fefac defineix possibles escenaris de futur en funció de la tipologia de farmàcies i estableix orientacions en funció de cada situació
La crisi sanitària del Covid-19 està provocant importants repercussions econòmiques en algunes oficines de farmàcia. Aquestes conseqüències són molt variables en funció de factors com ara la ubicació de la farmàcia, les seves dimensions, la tipologia, la dependència d’altres sectors o factors econòmics…
Aquesta Matriu consta de dos documents:
- El primer pretén definir possibles escenaris de futur en funció de diferents tipologies d’oficina de farmàcia.
- El segon document estableix orientacions sobre possibles accions que es poden dur a terme, en funció de cada situació i cada tipologia de farmàcia, definida en el primer document.
S’ha establert un codi de colors (verd, groc, taronja i vermell) en funció de la importància o severitat de la situació i de la intensitat de la possible resposta.
Cal prendre’s aquestes orientacions de forma general i, evidentment, les necessitats i mesures a prendre individualment variaran en funció de la particularitat de cada farmàcia. També cal tenir en compte que les particularitats de cada farmàcia poden fer que la seva realitat no es correspongui amb la tipologia general d’una àrea geogràfica.
Per tant, més enllà del que estableix aquesta matriu, cal sempre:
1) Buscar assessorament expert personalitzat
Consulta els teus assessors financers, fiscals i laborals. Recordem que com a socis de FEFAC poden fer consultes dels seus dubtes gratuïtament:
- Consultes laborals: Bufete Perulles-Moya sdire@bufetepm.com
- Consultes fiscals: Buxaderas Advocats buxaderas.advocats@buxaderas.net
2) Analitzar les mesures que s’ajustin a les necessitats concretes
Tot i que l’escenari és molt obert i difícil de preveure, cal intentar aplicar aquelles mesures que realment són necessàries i aplicables a cada situació. Les indicacions de la Matriu són merament possibilitats i, en cap cas, indicacions.
3) Si cal finançament
En cas de necessitar fonts de finançament, els experts recomanen diversificar-les i aprofitar les línies de l’ICO i ICF-Avalis que s’han establert específicament per aquesta crisi i que NO són excloents l’una de l’altra. En el cas de considerar el préstec hipotecari, en principi aquest hauria de ser la darrera opció, després d’haver exhaurit les dues opcions anteriors, donat que és possible compensar els préstecs contra la hipoteca.
Cal tenir en compte que aquestes línies de crèdit estan concebudes exclusivament per no trencar la cadena de pagaments.
T’adjuntem informació elaborada per PIMEC sobre les característiques i condicions de les línies de finançament de l’ICO i l’ICF.
- Per accedir a les primeres, posa’t en contacte amb les teves entitats bancàries (en existir diferents línies de préstecs ICO, les condicions i disponibilitat poden variar d’una entitat a una altra i, per tant, és recomanable estudiar les diferents opcions).
- I per sol·licitar les segones (ICF-Avalis), t’adjuntem els tutorials elaborats per PIMEC perquè puguis preparar la sol·licitud amb l’ajut del teu assessor. En cas de dubtes, pots contactar amb PIMEC (Jordi Turu jturu@pimec.org), on et podran resoldre aquests dubtes o, fins i tot, realitzar el tràmit, amb l’aplicació d’un cost pel servei.
Tot i que es van habilitant diferents línies de finançament amb aval públic, si necessites acollir-t’hi, et recomanem que no demoris els tràmits. Nosaltres t’anirem informant puntualment de les característiques de les noves línies que vagin apareixent.
Et recomanem també que consultis també al teu municipi o diputació provincial, doncs és possible que puguin existir línies locals de les quals no en siguem coneixedors, per la seva diversitat i dispersió.
moltes gràcies !! Molt aclaridor