Aquesta millora és resultat de les mesures aplicades, com crèdits ICO, fons de liquiditat extra i normativa per saldar deutes amb proveïdors

La Plataforma Multisectorial contra la Morositat (PMcM) ha presentat la nova edició del seu “Informe sobre Morosidad: Estudio Plazos de Pago en España 2021”. En aquest, conclou que ha detectat un significatiu descens dels terminis de pagament a proveïdors per part de les Administracions Públiques i del sector privat.

Aquesta millora té molt a veure, segons el president de la PMcM, Antoni Cañete, amb les mesures aplicades durant el període. Aquestes han estat crèdits ICO, fons de liquiditat extra per a les comunitats. També normativa que premiava a les empreses que saldaven els seus deutes amb els proveïdors.

La PMcM ha demanat al Govern que continuï aplicant mesures concretes en aquesta tendència i celeritat en la posada en marxa de la normativa del règim sancionador que multi a les empreses moroses. Cañete ha recordat que mig milió d’empreses estan en risc.

Terminis de pagament

Segons l’informe de la PMcM, elaborat a partir de 800 enquestes, el termini mitjà de pagament a proveïdors va disminuir en el sector públic en 16 dies, un 21%, passant de 77 a 61 dies. També en el sector privat amb un descens del 6%, cinc dies menys, situant-se en 72 dies davant els 77 de 2020, en nivells similars a 2019 abans de la pandèmia. Tot i aquesta millora, els terminis mitjans de pagament estan encara molt lluny dels que estableix la llei, 30 dies per a les Administracions Públiques i 60 per a les empreses.

Pla de pagament a proveïdors

La PMcM celebra que Hisenda hagi creat un mecanisme perque les administracions locals paguin dins del termini legal les factures pendents. Tot i això, el president Cañete aclareix que es tracta d’una “mesura més restrictiva del que pugui semblar”. Com només es pagaran les factures comptabilitzades abans de l’1 de juliol de 2021, l’antiguitat de les mateixes serà d’almenys, 253 dies, excloent a la gran majoria de factures pendents de pagament.

El termini mitjà de pagament dels ajuntaments segons Hiseda a data de setembre de 2021 era de 59,77 dies.

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de la FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Creadors del projecte
Frena el sol, frena el lupus
Amb la col·laboració de
CaixaBank