El règim sancionador és una reivindicació històrica de la PMcM i la seva principal petició a la Comissió de Reconstrucció Social i Econòmica. El seu funcionament suposarà un punt d’inflexió en l’economia del país

La Plataforma Multisectorial contra la Morositat (PMcM) ha valorat positivament el fet que l’arc parlamentari entengui que en l’era post-COVID és imprescindible regular els pagaments a proveïdors, tal com l’entitat ha reivindicat històricament i a més ha demanat la Unió Europea recentment. Així ho ha manifestat el president de la PMcM, Antoni Cañete, després de conèixer que el Ple del Congrés validarà la proposta de règim sancionador multa a les empreses moroses— que havia realitzat la PMcM durant la seva compareixença en la Comissió de Reconstrucció Social i Econòmica el passat 8 de juny.

Cañete va ser un dels 20 representants de la societat civil triats per a formar part del grup de treball de Reactivació Econòmica d’aquesta Comissió, que té com a objectiu proposar mesures d’impuls en l’escenari post covid-19 en els diferents àmbits productius.

La PMcM agraeix als diputats l’esforç realitzat per a posar en valor una eina imprescindible per a pimes i autònoms, ja que incrementarà la liquiditat d’aquests i millorarà la seva competitivitat i productivitat, i, en evitar l’incompliment dels terminis legals de pagament, reduirà la necessitat d’endeutament financer de moltes pimes i autònoms.

A tenor de l’entitat, amb aquesta decisió dels grups parlamentaris, el règim sancionador —reivindicació històrica de la PMcM— cada vegada està més prop de ser una realitat; “confiem que per la via d’urgència es pugui aprovar la ja presentada proposició de llei de multes per als morosos”, manifesta Cañete.

Per al president de la PMcM, posar fi a la morositat és un “element essencial de viabilitat i competitivitat d’un país; el règim sancionador suposarà un punt d’inflexió en l’economia del país, serà la clau per a acabar amb aquesta xacra, que possiblement és la que més vagi a generar pèrdua de llocs de treball i tancament d’empreses en aquests moments, en els quals mig milió d’empreses estan en risc de fallida principalment pel retard en els pagaments”.

D’altra banda, la PMcM s’ha referit als romanents dels ajuntaments. Encara que va celebrar que els grups parlamentaris aprovessin el passat 3 de juliol la reivindicació de l’entitat d’alliberar els 12.000 milions romanents dels ajuntaments, ha lamentat que en principi “no es vagin a destinar al pagament a proveïdors”, i ha instat que part d’aquests fons es dirigeixin a tal fi “per a salvar sobretot a pimes i autònoms”.

Font d’informació: PMcM