Celebra que Hisenda hagi atès les seves reclamacions creant un mecanisme perquè els ajuntaments paguin les seves factures pendents dins del termini legal

La Plataforma Multisectorial contra la Morositat (PMcM) celebra que el Ministeri d’Hisenda hagi creat un mecanisme perquè les Administracions Locals paguin dins del termini legal les factures pendents. Aquesta mesura està dirigida a saldar les factures anteriors al 31 de juliol de 2021 de 1.640 consistoris i altres 670 entitats.

No obstant això, l’entitat entén que els proveïdors no haurien de renunciar a cobrar els interessos de demora (que els pertany per llei). Per això, ha reclamat que es corregeixi amb la major urgència, ja que el termini que té els municipis i proveïdors per a remetre a Hisenda el llistat de factures pendents finalitza el pròxim 11 de febrer.

Antoni Cañete, president de PMcM, ha manifestat que espera que aquesta mesura tingui continuïtat. “Perquè està contemplat des de 2013 en la Llei orgànica de Control del Deute Comercial del Sector Públic”. Cañeta no s’explica “com s’ha trigat tant a posar-se en marxa”.

Cadena de pagaments i règim sancionador

Per a la PMcM, els plans de pagament a proveïdors comporten una injecció de liquiditat a l’economia real. A més, són molt útils per reduir la morositat que afecta pimes i autònoms, però no són suficients per a assegurar la cadena de pagaments.

El president de la PMcM explica que “no s’ha arbitrat cap mecanisme pel qual aquestes empreses, una vegada que cobren del pla de pagament a proveïdors, tinguin l’obligació de pagar al seu torn als subcontractistes, perquè els diners flueixin fins a l’última baula de la cadena productiva i que així l’efectivitat de les mesures tingui un efecte de cascada real i definitiu”.

Cañete afegeix: “Moltes subcontractes queden a l’espera de cobrar per part d’aquells que sí han rebut els diners de les Administracions a través d’un pla de pagament a proveïdors”. I conclou: “Per això, exigim que es posi en marxa un règim sancionador, que és l’única via per a acabar definitivament amb aquesta xacra”.

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de la FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Creadors del projecte
Frena el sol, frena el lupus
Amb la col·laboració de
CaixaBank