Per la PMcM, que Regne Unit prengui aquest tipus de mesures és una fita històrica.

La Plataforma Multisectorial contra la Morositat (PMcM) ha aplaudit l’anunci del Regne Unit de crear un règim sancionador per a les grans companyies que no paguin en termini als seus proveïdors.

A aquest sistema de multes se sumen altres mesures que ha proposat la ministra britànica per a petites empreses, Kelly Tolhurst, Per exemple, l’obligatorietat per als comitès d’auditoria d’informar de les pràctiques de pagament en els informes anuals de les companyies.

Una fita històrica

Antoni Cañete, president de PMcM, es tracta “d’una fita històrica que prengui aquest tipus de mesures un país com Regne Unit, en el qual la gran majoria de les empreses paguen les seves factures a temps i on en els cinc últims anys s’ha reduït a la meitat la quantitat deguda en pagaments endarrerits”.

Situació a Espanya

Pendents del tràmit de la Proposició de Llei de Reforç de Llluita contra la Morositat, Cañete ha recordat d’agilitzar el tràmit en el Congrés quan es formi Govern.

Cañete destaca que la nova llei portarà amb si un règim sancionador que multarà les empreses moroses. “Un punt d’inflexió que segur reduirà la xacra de la morositat al nostre país; no oblidem que Espanya és el país de la UE amb els terminis de pagament més llargs, segons l’últim informe de la Comissió Europea”, concreta.

La idea es que la normativa prohibeixi pactar ampliacions del termini de pagament en les operacions comercials per sobre de 60 dies naturals.

Cultura de la morositat

El 6è anàlisi de comportament de pagaments empresarial 2019 elaborat per Informa D&B S.A.O, assenyala que, tot i que el 49% de les empreses espanyoles assegura conèixer la directiva europea sobre morositat, només el 14% aplica als seus clients interessos de demora per retards en els pagaments.

El 38% dels enquestats consideren que els retards en els pagaments es deuen principalment a problemes financers. Un 29% ho atribueix a temes administratius, mentre que els retards intencionals aconsegueixen el 23%.

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
La farmàcia, el cor del barri
Amb la col·laboració de
CaixaBank