La Plataforma Multisectorial contra la Morositat (PMcM), després d’analitzar les 370 mesures del PSOE per a aconseguir el suport de Podemos, denúncia que “en una proposta tan basada en el social no es tingui en compte la lluita contra la morositat, que té un gran impacte econòmic i també directe en la societat, provocant el tancament d’empreses i la pèrdua de llocs de treball”.

La morositat a Itàlia, Portugal i Espanya

Segons l’últim informe sobre la morositat, en les transaccions entre empreses elaborat per la Comissió Europea, uns 6,5 milions de llocs de treball podrien haver-se creat a Europa si hi hagués hagut menys retards en el pagament de factures a proveïdors, assegurant que l’eliminació de la morositat crònica a Itàlia, Portugal i Espanya reduiria entre 124.000 i 248.000 els tancaments d’empreses cada any.

En paraules del president de la PMcM, Antoni Cañete, “no pot entendre’s que no s’hagi contemplat cap mesura antimorositat per reduir els terminis de pagament a proveïdors, tot i que no tindria cap cost per als espanyols, ja que no necessitaria cap pressupost, només de la voluntat política per atallar una xacra que llastra a pimes i autònoms minvant la seva competitivitat”.

Peticions de la PMcM

En la seva opinió, “en un moment en el qual està constatat que estan empitjorant els terminis de pagament a proveïdors, exigim que s’incloguin mesures contra la morositat en la proposta del PSOE en el cas que aconsegueixi un acord amb Podemos per a governar”.

“No oblidem que fa tan sols cinc mesos que el Consell de Ministres va aprovar el Marc Estratègic de la PIME, en el qual s’incloïen les mesures antimorositat que des de fa anys ve sol·licitant la PMcM.

“Reivindiquem que la voluntat mostrada en aquest moment es reflecteixi en l’acord programàtic amb les mateixes mesures, que són les necessàries per acabar amb aquest problema: promoció de codis de bones pràctiques i implantació d’un sistema arbitral de morositat i un règim sancionador, que multarà a les empreses moroses”, adverteix Cañete.

Proposició de Llei de Reforç de Lluita contra la Morositat

“Precisament aquestes mesures estan contemplades en la Proposició de Llei de Reforç de Lluita contra la Morositat, la tramitació de la qual la va aprovar el Ple de la Cambra per unanimitat fa dos anys, per la qual cosa és de vital importància que sengles partits polítics realitzin un últim esforç en aquest sentit”, sol·licita Cañete.

Tots els punts claus d’aquesta Llei es troben en les recomanacions que ha realitzat recentment la Comissió Europea per a lluitar en els estats membres contra la xacra morositat, que és especialment greu a Espanya, segons la seva última anàlisi.

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
La farmàcia, el cor del barri
Amb la col·laboració de
CaixaBank