La Plataforma Multisectorial contra la Morositat (PMcM) ha agraït el suport que ha rebut en matèria d’impagaments a proveïdors per part d’alguns partits polítics en els seus programes electorals en aquesta nova convocatòria d’eleccions generals. No obstant això, ha lamentat la falta de concreció dels partits polítics majoritaris, malgrat l’empitjorament dels terminis de pagament.

El president de la PMcM, Antoni Cañete, ha constatat que “ni el PSOE ni el Partit Popular han inclòs mesures antimorositat, a diferència de Ciutadans, Unides Podemos, VOX, algunes formacions d’àmbit territorial tals com ERC i Junts per Catalunya i el nou partit Més País”.

Ciutadans, Unides Podem i VOX han coincidit a proposar que les pimes i autònoms no hagin d’avançar l’IVA per factures que no hagin cobrat, “una de les reivindicacions històriques de la PMcM”, recorda Cañete.

En aquesta línia centrada a contrarestar els efectes dels impagaments a proveïdors produïts per part de les Administracions Públiques, VOX proposa crear un Compte Corrent Fiscal que permeti als contribuents anar carregant contra els saldos deutors de l’Administració els pagaments que hagin de fer a les administracions (estatal, autonòmica, local o de la Seguretat Social) fins que siguin liquidats pel net resultant.

No obstant això, el president de la PMcM denúncia que “no existeixi la mateixa contundència envers el sector privat. La imposició de sancions a les empreses moroses —una mesura imprescindible per a erradicar la morositat— sol l’han contemplat Ciutadans i Podemos”, lamenta. “Aquesta mesura és necessària per a assegurar el compliment efectiu dels terminis legals de pagament i acabar amb la impunitat dels deutors morosos”, afegeix.

En aquest sentit, Cañete ha recordat als grups parlamentaris la necessitat que quan es formi Govern “s’agiliti” el tràmit en el Congrés de la Proposició de Llei de Reforç de Lluita contra la Morositat, que contempla un sistema de multes per a les empreses moroses. Concretament, aquesta proposició de llei va ser liderada per Ciutadans, qui en el seu programa electoral ha recordat que tornarà a presentar-la.

Tots els punts claus d’aquesta Llei es troben en les recomanacions que ha realitzat recentment la Comissió Europea per a lluitar en els estats membres contra la xacra de la morositat, que és especialment greu a Espanya, segons la seva última anàlisi.

Font d’informació: PMcM

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
La farmàcia, el cor del barri
Amb la col·laboració de
CaixaBank