La FEFAC ha participat en l’assemblea oberta que la PMcM ha celebrat a Madrid

La Plataforma Multisectorial contra la Morositat (PMcM) ha exigit la urgent implementació de la Llei Crea y Crece. Ho va manifestar ahir Antoni Cañete, en el marc de l’Assemblea Oberta que va celebrar-se a la seu del Parlament Europeu a Madrid amb la participació de representants dels grups parlamentaris i també de les principals associacions dels diferentes sectors, entre elles la FEFAC.

Vivim un context caracteritzat per la inflació disparada i una pujada de tipus d’interès que ofeguen a les empreses i encoratgen la morositat. A més, les dades de la Unió Europea indiquen que una de cada quatre fallides es deu a les factures impagades, i les previsions com les de Crèdit i Caució, xifren en 171.000 les empreses que veuen amenaçada la seva supervivència per la morositat.

“Tot ens fa pensar que si no actuem de manera urgent no podrem salvar a les nostres pimes i autònoms, podent tancar unes 200.000 empreses”, estima Cañete. En la seva opinió, ara més que mai es fa necessari que s’apliquin de manera immediata les novetats aprovades en la Llei Crea y Crece. Especialment, que s’exerceixi de manera prèvia un control dels pagaments per a accedir tant a les subvencions públiques, com a la contractació pública.

Observatori de la Morositat i règim sancionador

La PMcM ha anunciat que seguirà molt de prop com es va aplicant la normativa, fiscalitzant el compliment de la Llei Crea y Crece. En aquesta línia, ha exigit la posada en marxa al més aviat possible de l’Observatori de la Morositat. La PMcM espera tenir en aquest un paper actiu.

Pel que fa a l’àmbit privat, on se sap que algunes de les grans empreses deuen als seus proveïdors uns 82.000 milions d’euros per sobre del termini legal de pagament (60 dies), Antoni Cañete, president de la PMcM, ha al·ludit com a solució a una de les reivindicacions històriques de l’entitat: el règim sancionador.

La PMcM també està treballant a facilitar-li a la Unió Europea informació sobre les males pràctiques habituals que continuen produint-se al nostre país, documentació que la institució tindrà present de cara a la revisió que està realitzant de la Directiva Europea sobre morositat. En aquest sentit Cañete ha valorat molt positivament la posició de Ursula von der Leyen, presidenta de la Comissió Europea, respecte a la Directiva Europea sobre morositat.

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de la FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Creadors del projecte
Frena el sol, frena el lupus
Amb la col·laboració de
CaixaBank