La PMcM celebra la unanimitat per al tràmit de la llei de sancions a la morositat i insta a accelerar el seu tràmit parlamentari

La Plataforma Multisectorial contra la Morositat (PMcM) ha celebrat que el Congrés hagi pres en consideració la posada en marxa d’un règim sancionador que multarà a les empreses moroses, una mesura imprescindible en l’era post-COVID.

A tenor de l’entitat, el seu funcionament suposarà un punt d’inflexió en l’economia del país, sobre la qual el Banc d’Espanya ha projectat, en el pitjor escenari, una caiguda de fins al 15% del PIB. Mig milió d’empreses estan en risc de fallida principalment pel retard en els pagaments. El 70% tindrà problemes de liquiditat, que augmentaran la seva morositat. En total, requeriran de 238.000 milions d’euros. Gairebé el 90% de les necessitats de liquiditat de les empreses s’utilitzarà per a amortitzar el seu deute financer.

“El règim sancionador evitarà que es trenqui la cadena de pagaments vetllant perquè les empreses paguin dins del termini legal (60 dies), reduint la necessitat d’endeutament financer de moltes pimes i autònoms. D’aquesta manera, s’injectarà liquiditat al sistema i es millorarà la competitivitat i productivitat de les empreses”, assegura el president de la PMcM, Antoni Cañete.

El règim sancionador és una reivindicació històrica de la PMcM i la seva principal petició durant la seva compareixença en la Comissió de Reconstrucció Social i Econòmica el passat 8 de juny.

L’entitat ha agraït als diputats que hagin donat suport a la proposició de Llei presentada per JxCAT i ha sol·licitat “responsabilitat” perquè en el tràmit d’esmenes es prenguin les ja pactades durant la negociació de la Llei presentada per Ciutadans, i d’aquesta manera agilitar el procés donada la urgència per la situació de les pimes.

Morositat en el sector públic

Davant el context actual, la PMcM ha instat a les Administracions Públiques que cenyeixin tots els seus terminis de pagament als estrictament legals, i no sols com una estimació mitjana. “És necessari mantenir i aplicar les mesures coercitives i sancionadores previstes en la Llei d’Estabilitat Pressupostària i Sostenibilitat Financera”, urgeix el president de l’entitat, Antoni Cañete.

Font d’informació: PMcM

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de la FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Creadors del projecte
Frena el sol, frena el lupus
Amb la col·laboració de
CaixaBank