Document elaborat i acordat pels membres del Comitè Científic Assessor de la Covid-19 a Catalunya

El Comitè Científic Assessor de la COVID-19 ha publicat, amb data 19 de desembre de 2021, un document de preparació i resposta davant la variant òmicron del coronavirus SARS-CoV-2 a Catalunya.

Aquest document inclou 5 missatges clau: Òmicron és molt més contagiosa; abans de final d’any, Òmicron serà predominant; Catalunya es troba en una situació d’emergència sanitària; l’aplicació de mesures podria reduir 10 vegades l’impacte en les properes setmanes; i cal una estratègia de comunicació del risc i de les mesures mitigadores d’aquest risc adreçada a la població.

El document inclou informació sobre allò que sabem de la variant (característiques virals, capacitat replicativa i capacitat d’evadir la resposta inmunitària, efectivitat de les vacunes, gravetat clínica). També aborda l’activitat dels anticossos monoclonals i fàrmacs antivirals davant d’òmicron. Inclou dades epidemiològiques a països clau i analitza l’estat actual d’Òmicron vs. Delta a Catalunya.

Finalment, el document proporciona recomanacions per mitigar l’impacte de la variant Òmicron a Catalunya. Entre elles, priorització de terceres dosis i mesures no farmacològiques. També recomanacions específiques aplicables a tota la ciutadania, recomanacions per evitar activitats considerades d’alt risc i mesures per reduir activitats de risc intermedi.

La FEFAC ha elaborat un resum del document.

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de la FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Creadors del projecte
Frena el sol, frena el lupus
Amb la col·laboració de
CaixaBank