El 7,4% dels espanyols de més de 85 anys pateixen aquesta malaltia

A Espanya, el 3% de les persones majors de 65 anys es veuen afectades per les malalties valvulars, arribant el percentatge al 7,4% en casos de pacients de més de 85 anys. A més, s’estima que el nombre d’afectats continuarà creixent a causa de l’agument de la població d’edat avançada.

Malgrat els avanços en la gestió de pacients amb malalties cardiovasculars que s’han desenvolupat a Europa, a Espanya la gestió de pacients amb malalties valvulars necessita millorar. Per aquest motiu, des de l’Associació Espanyola de Portadors de Vàlvules Cardíaques i Anticoagulats (AEPOVAC), amb la col·laboració de Corazón Sin Fronteras, s’ha presentat el Primer Manifest de les Valvulopaties.

Aquest document es va presentar el passat 26 de juny a Barcelona, posant de manifest l’existència d’una sèrie d’aspectes clau que s’han de millorar quant a l’atenció amb pacients amb valvulopaties. Entre ells, proporcionar informació clara i concisa sobre què son i quins són els símptomes de la malaltia, especialment entre els sectors de la societat d’edat més avançada.

Altre objectiu de millora recollit al manifest és la realització d’un diagnòstic precoç de la malaltia valvular. Promoure actuacions com l’ús del fonendoscopi durant les visites d’atenció primària. Altres estratègies serien finançar revisions anuals per detectar la malaltia en majors de 65 anys o la creació de guies que ajudin els profesionals sanitaris.

Un tercer aspecte clau és millorar l’accés al tractament, ja sigui mitjançant la substitució per una pròtesi biològica o la reparació de les vàlvules danyades.

‘La farmàcia, el cor del barri’

El professional farmacèutic té una paper clau en la salut cardiovascular del pacient i, per aquest motiu, l’empresarial va estar present en aquesta presentació del Primer Manifest de les Valvulopaties a Barcelona com a entitat col·laboradora.

Des de l’empresarial s’impulsa el projecte ‘La farmàcia, el cor de barri’, que consisteix a instal·lar desfibril·ladors automàtics a les farmàcies. La mort sobtada pot afectar tothom, independentment de l’edat i la condició. Amb el desfibril·lador automàtic, qualsevol persona pot salvar la vida d’una altra. Actualment participen en el projecte un centenar de farmàcies de Barcelona.

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
La farmàcia, el cor del barri
Amb la col·laboració de
CaixaBank