Inici 9 Actualitat 9 Actualització dels principis actius per a fórmules magistrals finançats pel CatSalut

Actualització dels principis actius per a fórmules magistrals finançats pel CatSalut

22 febr., 2023 | Actualitat, General, Gestió, Empresarials, FEFAC, AFB, AFET, AFELL, AGFE, Estudis i informes, Informes, serveis, Sanitària

Els professionals sanitaris (prescriptors/es i farmacèutics/èutiques) ja tenen a la seva disposició la darrera versió de la llista dels principis actius dispensables a càrrec del CatSalut per elaborar fórmules magistrals i preparats oficinals. Les principals novetats són la incorporació de deu principis actius i un excipient, i la supressió d’aquells que actualment es troben en desús.

La llista ha estat revisada per la Comissió Tècnica Assessora de Fórmules Magistrals (CTAFM), d’acord amb el Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya (CCFC). Fins ara, la darrera actualització corresponia a l’any 2015. De cada principi actiu s’hi pot consultar el codi, la referència del CatSalut, l’ús terapèutic, les vies d’administració i les condicions específiques, com ara si se’n pot fer un ús pediàtric o si s’ha de formular sol o associat amb altres medicaments.

Els professionals sanitaris interessats a demanar la inclusió/exclusió d’un principi actiu o d’una fórmula magistral estandarditzada, poden enviar un correu electrònic a l’adreça infomedicaments@catsalut.cat. Des d’aquest correu se’ls facilitarà un formulari de sol·licitud que hauran d’emplenar.

Les fórmules magistrals són medicaments preparats pels professionals de les oficines de farmàcia o sota la seva supervisió, d’acord amb la prescripció mèdica detallada de les substàncies que han de contenir, i destinats de forma individualitzada a una persona concreta.

Els preparats oficinals són medicaments elaborats i garantits, d’acord amb les normes i els estàndards de qualitat vigents, per un/a farmacèutic/a o sota la seva direcció i adreçats a les persones a qui abasteix l’oficina de farmàcia o servei farmacèutic.

0 Comments

Submit a Comment