La taula del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) va acceptar ahir la proposta consensuada amb els majoristes que operen a Catalunya (Fedefarma, Alliance Healthcare, Hefame i Cofares) en relació al protocol a seguir per la distribució de comandes de productes i medicaments a les farmàcies catalanes confinades des de dijous a la nit en els municipis d’Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Monbtui i Òdena.

En la taula del CECAT estem presents tots els considerats serveis essencials: farmàcia, a través del president de la Sectorial de Salut i Social de Pimec i president de Fefac, Antoni torres, així com tots els àmbits de l’Administració que pertoca i que des de la Conselleria d’Interior coordina Protecció Civil.

La proposta acceptada és la següent:

  1. Organitzar i assenyalar un punt de descàrrega a l’exterior de cada farmàcia, de forma que les farmàcies, des de l’interior acostin cubetes buides o amb medicaments per retornar, i el transportista ho faci amb la comanda des de l’exterior, de forma que cada farmàcia rebi i reculli sa seva comanda.
  2. El repartidor no tindrà contacte físic amb el personal de la farmàcia, donant l’espai mínim de dos metres, portarà guants, mascareta i gel hidroalcohòlic, així com instruccions precises respecte de com utilitzar-ho tot i amb la PDA de control de traçabilitat sense us per que no existeixi cap contacte entre xofer i persones  de la farmàcia.

La Direcció General de Protecció Civil, ha donat la resposta següent:

“S’ha consultat amb el SEM la proposta dels majoristes que ens han enviat i per part seva se han donat el vistiplau a la proposta. Procediu com considereu adient”.

Agraiment i suport a tots els companys i equips confinats per la tasca i professionalitat que estan demostrant. El mateix per la distribució i xòfers.

Destaquem un cop més la coordinació amb el Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya i els seus equips.

Us seguirem informant en funció de l’evolució de la situació si es produeixen  canvis.

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
La farmàcia, el cor del barri
Amb la col·laboració de
CaixaBank