Inici 9 Actualitat 9 Protocol enfront de la violència en la infància i adolescència en l’àmbit sanitari

Protocol enfront de la violència en la infància i adolescència en l’àmbit sanitari

28 febr., 2024 | Actualitat, Empresarials, FEFAC, AFB, AFET, AFELL, AGFE

Sanitat i comunitats han aprovat aquest document, basat en els diferents protocols de les comunitats autònomes i la revisió de la bibliografia més recent

La Comissió enfront de la violència en els nens, nenes i adolescents del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (CoViNNA) ha elaborat el Protocol comú d’actuació sanitària enfront de la violència en la infància i adolescència.

El protocol és dirigit a professionals de l’àmbit sanitari, així com a totes aquelles persones amb responsabilitat en la gestió i planificació de polítiques i recursos sanitaris. El seu objectiu és homogeneïtzar la resposta de l’àmbit sanitari a nivell nacional i sistematitzar la promoció del bon tracte, la prevenció, la detecció i l’abordatge integral de tots els casos i tipus de violència sobre la infància i adolescència.

A Espanya, en 2021, va haver-hi 21.521 notificacions de casos sospitosos de violència en nens i adolescents. Aquest mateix any, es va aprovar la Llei de protecció integral a la infància i l’adolescència enfront de la violència (LOPIVI). Aquesta persegueix establir un nou paradigma de prevenció i protecció de la violència tenint en compte els seus factors de risc i els determinants socials de la salut.

Aquest protocol ha estat elaborat sota la coordinació de la Direcció General de Salut Pública i Equitat en Salut del Ministeri de Sanitat, en col·laboració amb les comunitats i ciutats autònomes i altres administracions públiques, institucions i professionals dels diferents sectors implicats en la prevenció, detecció precoç, protecció i reparació de la violència sobre la infància i l’adolescència.

Font: La Moncloa / Imatge: Freepik

0 Comments

Submit a Comment