Des del Departament de subvencions de FEFAC us informarem quan es publiqui la convocatòria dels diferents programes i s’obri el tràmit per demanar els ajuts

El Departament d’Empresa i Coneixement, a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) ha activat el Pla d’ajuts anual al comerç, serveis i la moda 2021 amb una dotació de 8,8 milions d’euros. El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ha publicat les bases d’aquest pla anual orientat especialment a la transformació digital i a l’impuls de nous models de gestió.

Beneficiaris

Aquests ajuts s’adrecen a autònoms i pimes de comerç al detall i de serveis, individuals o agrupades (cooperatives de comerç, serveis, artesania i moda, i centrals de compra), amb almenys un establiment operatiu a Catalunya.

Procediment de sol·licitud

La sol·licitud dels ajuts es farà telemàticament a través del portal Canal Empresa, utilitzant els models normalitzats disponibles a Canal Empresa, al web del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) o del Departament d’Empresa i Coneixement. La documentació requerida es pot consultar a les bases publicades. En els propers dies es publicaran les convocatòries dels diferents programes del pla de subvencions, i s’obrirà el tràmit per demanar els ajuts.

Programes als quals es pot acollir la farmàcia

Programa de suport en la transformació digital

L’objectiu d’aquest programa és potenciar el coneixement i la incorporació de les noves tecnologies digitals en les empreses de comerç i serveis i de les parades de mercats municipals sedentaris i no sedentaris. També vol facilitar eines que permetin adaptar-se al nou model de negoci on es potenciï la omnicanalitat, creant estratègies que integrin la botiga física i online, i millorar el posicionament i la presència d’internet en el sector comerç per fer-lo més competitiu en l’era postCovid-19.

El programa s’adreça a autònoms i empreses de comerç, serveis, i parades de mercats municipals.

Entre les despeses subvencionables s’inclouen les webs personalitzades, accions de promoció i campanyes de comunicació i màrqueting digital, botigues online a partir d’establiment físic que facilitin click and collect, digitalització del punt de venda, projectes d’estratègia digital que tinguin com a finalitat l’omnicanalitat, i projectes i estudis de consultoria digital.

Els ajuts seran de fins el 70% del cost, amb un màxim de 5.000 euros, i caldrà una despesa mínima de 1.000 euros.

Programa de suport per a l’obertura de comerços i per a la reforma i millora d’establiments

Aquest programa vol incidir en la dinamització del comerç mitjançant projectes de recuperació dels locals buits situats a la trama urbana consolidada del municipi o al cas antic i els seus eixamples, i alhora garantir un mix comercial òptim i adequat a cada zona, incrementant-ne l’atractiu i evitant el trencament del continu comercial. També vol donar resposta als efectes econòmics derivats de les mesures adoptades per fer front a la Covid-19.

Els beneficiaris seran autònoms i empreses titulars d’establiments comercials i de serveis, situats a peu de carrer i de parades de mercat municipals sedentaris i no sedentaris.

El programa dona cobertura a dos supòsits: d’una banda, la recuperació de locals buits, i d’una altra, ala reforma d’establiments. Pel que fa a la recuperació de locals buits, seran subvencionables les despeses derivades de la compra, arrendament o concessió administrativa de locals i de l’ampliació de la superfície de venda annexionant un nou local.

En relació amb la reforma, es cobreixen les despeses derivades de la reforma o millora d’establiments comercials, de serveis, i de parades de mercats sedentaris i no sedentaris. Les botigues a peu de carrer i les parades de mercats municipals hauran d’acreditar una antiguitat d’almenys 10 anys, i de 5 anys, en el cas de les parades de mercat no sedentari.

Els ajuts seran de fins el 50% del cost, amb un màxim de 5.000 euros, i requerirà una despesa mínima de 2.000 euros.