El Departament de Salut ha presentat al juliol la seva nova estructura pel que fa a la gestió farmacèutica, amb la creació de l’Àrea del Medicament, que es divideix en tres àmbits: harmonització farmacoterapèutica, prestacions farmacèutiques i accés als medicament i la d’acció territorial del medicament (+info).

Correo Farmacéutico ha preguntat als Col·legis de Farmacèutics catalans i a FEFAC sobre aquesta reorganització (s’adjunta el pdf amb l’article publicat avui al setmanari). Els presidents dels COF veuen positiva la nova estructura, entre altres motius perquè millorarà l’organització, aportarà agilitat a la presa de decisions i facilitarà les gestions i negociacions.

Des de la Federació empresarial, el seu president, Antoni Torres, afirma que “tota reorganització i clarificació administrativa, i més en l’àrea del medicament, és positiva si persegueix una major coordinació dels recursos y processos, facilita la introducció de les innovacions terapèutiques, garanteix l’accés equitatiu de la població als medicaments i promou el seu ús racional, amb l’objectiu de la millora dels resultats en salut per al ciutadà i la sostenibilitat del sistema mitjançant l’aportació de valor de cada component de la cadena d’atenció sanitària”.

El setmanari també ha preguntat als representants de la farmàcia catalana sobre la futura Agència Catalana del Medicament, i coincideixen en assenyalar que no ha transcendit si tindrà competències diferents a les que es tenen en l’actualitat. FEFAC encara no pot pronunciar-se sobre aquesta qüestió amb detall, doncs no es coneix la configuració ni funcions concretes d’aquest organisme, ha assenyalat a Correo Farmacéutico.

 

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
La farmàcia, el cor del barri
Amb la col·laboració de
CaixaBank