El Parlament de Catalunya va rebutjar dimecres passat la tramitació d'una Proposició de Llei, presentada per Ciutadans, per impulsar el paper de la farmàcia en coordinació amb el Sistema Nacional de Salut i facilitar l'accés a la història clínica dels pacients.

Segons publica Diariofarma, la votació, tot i que a primera vista sembla que no aporta res positiu per a les farmàcies comunitàries, els representants dels farmacèutics catalans l’han vist com una oportunitat per al desenvolupament de la professió, especialment després de les converses que van mantenir amb els diferents grups polítics després el debat.

Així ho han traslladat a Diariofarma representants de FEFAC, el Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya (CCFC) i la Societat Espanyola de Farmàcia Familiar i Comunitària (SEFAC), que van assistir al Ple del Parlament.

El president de FEFAC, Antoni Torres, va destacar el fet que tots els grups parlamentaris reconeguessin el valor que aporten les farmàcies i la necessitat d’avançar en el seu desenvolupament. Igualment, Pilar Gascón, secretària del CCFC, es mostra "molt optimista", tot i que els "hauria agradat que s'hagués aprovat la llei per poder aportar dades a la història clínica, així com accedir-hi per oferir una atenció més completa als pacients”.

El president de SEFAC, Jesús C. Gómez, va assenyalar que "no ha estat una derrota de la farmàcia, sinó tot el contrari". Per a ell, el més important és l'ampli debat que hi ha hagut al Parlament i que “la majoria de partits han reconegut el paper important de la farmàcia”.

Un altre aspecte que van destacar els tres representants dels farmacèutics és la unió d'acció dels Col·legis, empresarial i societat científica, tots units en l'avanç de la professió.

A part que tots els grups parlamentaris van destacar el paper de la farmàcia, és rellevant que és posés a sobre la taula la necessitat d'accés del farmacèutic a la història clínica del pacient.

A través del següent enllaç, podeu consultar l’article íntegre: CCFC, Fefac y Sefac ven una gran oportunidad tras el ‘no’ del Parlament

Font: Diariofarma