La Llei ‘Crea y Crece’ permet la constitució d’una societat amb un euro i de manera ràpida i telemàtica

Al fil de l’aprovació del projecte de Llei ‘Crea y Crece’, la Plataforma Multisectorial contra la Morositat (PMcM) ha expressat les seves reaccions si el text del projecte que aproven és similar al que estava recollit en l’avantprojecte en matèria de morositat.

La PMcM considera que aquesta llei va en la bona direcció i és una condició necessària, però no suficient. “La normativa ha de millorar-se en el tràmit parlamentari. Per exemple, hauria d’exigir-se una comprovació fefaent que les empreses (perquè rebin els diners públics) compleixen la llei de morositat, això és, que no sigui només perquè presentin una declaració responsable”, expressen des de la PMcM.

D’altra banda, la facturació electrònica permetrà traçabilitat (aspecte molt important), però és insuficient, segons la PMcM, “perquè si quan pagues malament no passa res, continuaràs pagant malament”. La morositat és un dels majors problemes que afecten la supervivència de les pimes. Perquè la llei sigui eficaç i eficient hauria d’implementar-se un règim de sanció d’incompliment.

Necessitat d’un règim sancionador

La PMcM lamenta que ha passat més d’un any des que el Congrés aprovés per unanimitat tirar endavant el règim sancionador. Per agilitzar el procés, donada la urgència per la situació de les pimes, només havia d’aprovar les esmenes ja negociades prèviament per a la Llei presentada amb anterioritat. El que va passar és que hi ha hagut nombroses ampliacions del termini d’esmenes, més de 40. “Situació injustificable després que va ser aprovada com a acord en la Comissió de Reconstrucció i presa en consideració per tots els grups parlamentaris”, segons la PMcM.

Previsions

La PMcM ha constatat que les empreses de l’IBEX paguen a 191 dies (els dies legals són 60). Les Administracions Públiques, segons les últimes dades publicades pel Ministeri d’Hisenda, veiem que els ajuntaments paguen a 70 dies (la llei marca 30).

Des de la PMcM han argumentat en nombroses ocasions el fet que combatre la morositat salva empreses. En l’actualitat, mig milió d’empreses estan en risc de fallida principalment pel retard en els pagaments.

“No sortir d’aquest bucle d’impagaments a proveïdors de manera imminent podria portar-nos a una situació sense precedents i amb greus conseqüències per al teixit empresarial, amb la consegüent desaparició d’empreses”, recorda Antoni Cañete, president de la PMcM. Cañete afegeix: ” El retard en els pagaments no es pot justificar de cap manera, més si cap en empreses que tenen liquiditat”.

Font d’informació: PMcM

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
La farmàcia, el cor del barri
Amb la col·laboració de
CaixaBank