Inici 9 COVID-19 9 Informació sanitària i organitzativa 9 Recomanacions dels Mossos per evitar l’estafa coneguda com la del “bon treballador”

Recomanacions dels Mossos per evitar l’estafa coneguda com la del “bon treballador”

17 oct., 2023 | Informació sanitària i organitzativa, Informació sanitària per a farmacèutics i ciutadania, COVID-19, Actualitat, Empresarials, FEFAC

L’estafa coneguda com la del “bon treballador” es va detectar arran de la Covid-19 (2021) però es repeteix cíclicament i afecta a una pluralitat d’establiments, en molts casos botigues que funcionen sota la forma de franquícies o establiments com farmàcies, estancs, etc.

Es tracta d’un “vishing” amb diferents variants, però en els quals els estafadors, mitjançant trucades telefòniques, es fan passar per diferents rols: gestor, administrador, treballador que vol fer alguna instal·lació, lliurament de mercaderia, etc.

En alguns casos, el presumpte estafador coneix el nom del responsable o propietari i dades concretes de l’establiment, i durant la trucada simulen estar parlant, alhora, amb ells per tal de donar més veracitat a la trucada.

Pressionen als treballadors per tal de no deixar-los temps per reflexionar ni sobre les accions que els hi demanen realitzar ni sobre la possibilitat de contactar amb el seu cap.

Davant d’aquest tipus de trucada, la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra recomana:

  • Davant de demandes econòmiques que surten del procediment habitual, procediu amb calma i cautela.
  • En cas de dubte, verifiqueu l’origen de la trucada, parleu amb un responsable de l’empresa, encara que us diguin que ja en sou coneixedors.
  • Desconfieu de les amenaces i les urgències que impliquen pagaments no justificats.
  • Si sou víctimes d’un delicte, aviseu immediatament els Mossos d’Esquadra al telèfon 112.

0 Comments

Submit a Comment